Slechte start hervatting veldseizoen

Vanmiddag speelde Leonidas een uitwedstrijd tegen KIA in Koekange. De club uit Noordwolde kreeg genoeg ruimte en kansen, maar benutte deze niet. De wedstrijd mondde uit in een 7-6 verlies voor Leonidas.

Trainer/coach René Zuil stelde de volgende C1000-formatie op: René Zuil, Henry Bakker, Jessica de Vries en Patty Vogelzang begonnen in het aanvalsvak. Het verdedigingsvak bestond uit Rick Vogelzang, Ricardo Augustijn, Mieke Zijlstra en Kim Stuiver.

KIA startte sterk door in de eerste aanval gelijk de score te openen uit een klein kansje. Na 3 minuten wist Jessica de Vries door een afstander de achterstand weg te werken. Leonidas had de korf gevonden; na de wisseling van vakhelft wist Rick Vogelzang 2 maal doelzuiver te zijn; hij scoorde uit een doorbraak en een afstander. Leonidas stond voor met 1-3.

Het was zaak om de voorsprong verder uit te breiden, maar de nodige kansen werden niet afgemaakt. Hierdoor wist KIA haar achterstand weer in te halen. KIA scoorde tweemaal achter elkaar uit een afstandschot. Zo stond de stand weer gelijk, en beide ploegen gingen met een 3-3 tussenstand de pauze in.

Na 5 minuten in de tweede helft gespeeld te hebben, wist KIA als eerste de korf te vinden. Er werd een punt gesleept uit een doorbraak. Kort hierna werd er door KIA gescoord middels een afstander. Na 17 minuten gespeeld te hebben, stond de stand op 5-3 voor de club uit Koekange.

Leonidas miste tevele kansen. Ook de strafworp die Leonidas verdiende, kon niet worden omgezet in een punt. KIA bouwde de voorsprong nog verder uit met een afstander. Hierna wist Leonidas de korf te vinden via René Zuil met een afstander. De stand was nu 6-4, en er vonden wissels plaats bij Leonidas. Kim Stuiver ging er uit en Evelien Rink kwam voor haar in de ploeg. Ook bij de heren vond een wissel plaats; Rick Vogelzang ging er uit voor Mark van der Meer.

Leonidas vervolgde de achtervolging via een klein kansje van Ricardo Augustijn. Daardoor werd de achterstand verkleind tot 1 punt.

In het aanvalsvak van KIA werd er na een actie onder de korf een strafworp afgegeven; KIA wist deze te benutten. Leonidas keek weer tegen een achterstand van 2 punten aan. Met nog 2 minuten op de klok, verkleinde René Zuil de achterstand. Helaas mocht dat niet meer baten, en moesten de Noordwoldigers zonder punten richting Noordwolde.

Op 2e paasdag speelt Leonidas thuis tegen Moedig Voorwaarts. De wedstrijd begint om 14:30 uur op ons sportveld aan de Elsweg.