Sinterklaas en pieten op bezoek

Afgelopen zaterdag was er een groot feest in de gymzaal. Sinterklaas en zijn pieten kwamen namelijk deze middag op bezoek bij onze jongste jeugdleden.

Vanaf 12:00 uur kwamen bijna alle kinderen verkleed als hulppietje binnen; een enkeling zelfs als Sinterklaas! Voordat Sinterklaas zou komen, was er een Pietentraining voor deze jeugd. Mede dankzij de inzet van oudere jeugdspelers en vrijwilligers was de gymzaal 's morgens al omgebouwd tot een echte pieten klim-, spring- en  krachtoefenzaal.

De kinderen moesten onder andere klimmen, pakjes gooien, pakjes vangen, pakjes tillen, van het dak af springen... Kortom, allerlei oefeningen doen die echte pieten uiteraard ook steeds moeten doen.

Om 13:00 uur kwamen de ouders binnen en daar was gelukkig ook Sinterklaas al! Dit jaar had hij drie pieten mee die natuurlijk ons ook moesten laten zien dat ze deze "pieten-oefeningen" goed beheersten. We zagen dat ze zo nu en dan wel een beetje hulp nodig hadden...

Bij feest hoort ook muziek, zingen én dansen, dus deden wij met elkaar twee Sinterklaasdansjes en zongen uit volle borst een paar Sinterklaasliedjes. Verder lieten de F-jes Sinterklaas zien dat ze al heel goed op de korf konden schieten. De doelpunten vielen als rijpe sinaasappeltjes uit de bomen. Sinterklaas genoot met volle teugen van wat de kinderen allemaal lieten zien.

Helaas brak de tijd aan dat Sinterklaas ons weer moest verlaten, maar niet voordat hij aan alle kinderen nog een cadeautje, een handje of "high five" en een bekertje met wat lekkers had gegeven. Nadat we Sinterklaas en zijn pieten uitgezwaaid hadden, konden de kinderen  het pakje openmaken...wauw...een mooie Leonidas gymtas met nog een leuk speeltje erin!

Sinterklaas, bedankt voor dit mooie cadeau! Inmiddels heeft Sinterklaas laten weten dat hij volgend jaar graag weer bij ons op bezoek wil komen. Dus tot volgend jaar Sinterklaas!