Serieuze voorbereiding Vensterschool

Op woensdag 14 mei wordt op het veld van Leonidas weer het schoolkorfbalkampioenschap van Weststellingwerf gehouden. De titel was in voorgaande jaren bijna altijd voor ploegen uit Wolvega.

Zo won OBS Zuid vorig jaar in de onder- midden- en bovenbouw de titel. Dat had er misschien ook mee te maken dat de scholen in Noordwolde en Noordwolde-Zuid zichzelf misschien wel wat onderschatten.

Die teams werden vorig jaar niet opgegeven voor de kampioenspoules, terwijl men vervolgens op een lager niveau goed presteerde. Op de Vensterschool is daarom nu toch de stap met de selectie van de bovenbouw naar de kampioenspoule gemaakt, mede vanwege het vele talent van Leonidas dat nu in groep zeven en acht zit.

Deze school gaat dus serieus een gooi doen naar de titel. Jentje Zuil en Klaas Van der Meer nemen als ervaren jeugdtrainers van Leonidas de selectie van de Vensterschool onder handen. Ze trainen namelijk in de aanloop van het kampioenschap mee met de D1-jeugd van Leonidas op vrijdag.

De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Friese schoolfinale op 4 juni op de velden van SIOS in Wolvega. Vorig jaar was dat in Oldeberkoop. Groep 5/6 van De Tjongeling uit Oldeberkoop ging daar toen met de eerste prijs aan de haal en OBS Zuid uit Wolvega won in de poule voor groep 7/8.

Leonidas is blij ook dit jaar weer gastheer te zijn voor het Weststellingwerfs kampioenschap. Er kwamen vorig jaar op het gezamenlijke complex van Leonidas en Olyphia in Noordwolde liefst 950 leerlingen van 21 Weststellingwerfse basisscholen in Noordwolde in actie.

Het is ieder jaar een enorme stimulans voor ook de breedtesport in de gemeente en het levert korfbalclubs vaak toch weer nieuwe leden op.