• Korfbal Totaal
  • Word lid!
  • SponsorKliks
  • Wij maken Leonidas nog groener!

SDO - Leonidas

Opnieuw slaagden de Leonidassers er niet in om gisteren punten te pakken, ditmaal in het Drentse Schoonoord. Met een 17-6 verlies werden de Noordwoldigers naar huis gestuurd.

Na de ploegenpresentatie stelden de ploegen zich op, met René Zuil, Henry Bakker, Geke Niemann en Hester Dekker in de verdediging. Het aanvalsvak werd gevormd door Ricardo Augustijn, Robin Dekker, Sandra Baer en Mariska van der Schoot.

De scheidsrechter gaf om 14:20 uur het beginsignaal van de wedstrijd.

De Leonidassers wisten na enkele aanvallen op voorsprong te komen. Een overtreding van SDO werd afgestraft, en Ricardo Augustijn verzilverde de toegewezen strafworp. Het duurde nog enkele momenten voordat SDO de stand weer gelijk wist te trekken.

Zo halverwege de eerste helft moest Ricardo Augustijn het veld verlaten in verband met een enkelblessure. Rick Vogelzang kwam daarom in het veld voor de geblesseerde Augustijn.

Desondanks dat er wel kansen werden gecreëerd, hadden de Noordwoldigers moeite met het vinden van de korf. De Schoonoorders profiteerden hier goed van, en wisten een 5-1 voorsprong op te bouwen.

René Zuil wist de stilte te doorbreken door van afstand te treffen. Helaas voor Leonidas zou dit ook het laatste doelpunt zijn in de eerste helft. SDO vergrootte de voorsprong naar naar 9-2.

Na de pauze zette coach Johan Talman twee wissels in: Anna Hoogenkamp kwam in het veld voor Sandra Baer, en Anke Slot voor Geke Niemann.

René Zuil wist direct aan het begin van de tweede helft de korf van afstand te vinden. Nadat er een tegentreffer was geïncasseerd, was het Robin Dekker die tot scoren wist te komen. Hierna was SDO weer aan zet.

Wederom was het René Zuil die van afstand de korf wist te vinden. Na de vakwisseling was Anna Hoogenkamp trefzeker van afstand. Inmiddels was de stand 11-6.

De treffer van Hoogenkamp was de laatste van deze middag voor de Leonidassers. SDO wist nog een aantal malen de korf te treffen, wat uiteindelijk resulteerde in een 17-6 verlies voor de Noordwoldigers.

Leonidas speelt aanstaande zondag om 14:10 uur in Sporthal De Duker. Er zal dan worden gespeeld tegen Vefo uit Veeningen.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (3x), Ricardo Augustijn (1x), Robin Dekker (1x) en Anna Hoogenkamp (1x).