Schoolkorfbaltoernooi op velden Olyphia

De schoolkorfbalkampioenschappen van de gemeente Weststellingwerf worden op 23 mei wederom in Noordwolde gehouden.

Vanwege werkzaamheden is eenmalig het toernooi niet op de velden van korfbalvereniging Leonidas, maar op de voetbalvelden van Olyphia. Die velden liggen tegenover het korfbalcomplex aan de Elsweg. Leonidas treedt daar wel als gastheer op. Vanaf volgend jaar is het schooltoernooi weer op het korfbalveld en het dan naastgelegen nieuwe trainingsveld van Olyphia.

Vorig jaar streden 1000 enthousiaste kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van de basisscholen in Weststellingwerf onder goede weersomstandigheden om de schoolkorfbaltitels.

De invoering van de 4 tegen 4 vorm voor de middenbouw bleek een gouden greep op dit strak georganiseerde toernooi dat door wethouder Jelmer van der Zee geopend werd.

Op het eind van deze geslaagde sportmiddag kon directeur Sake Lageveen van de Woningstichting Weststellingwerf bij zowel de groepen 5/6 als 7/8 de wisselbekers uitreiken aan de teams van de succesvolle Zuidschool in Wolvega die met overmacht De Striepe uit Oldeholtpade en de Tuindorpschool uit Wolvega royaal achter zich lieten.