Schoolkorfbaltoernooi 2013

De werkgroep Schoolkorfbal heeft inmiddels de eerste voorbereidingen getroffen voor dit jaarlijks evenement dat dit jaar gepland staat voor woensdag 15 mei.

Werd er vorig jaar vanwege de renovatie van de korfbalvelden een eenmalig uitstapje gedaan naar de velden van goede buur VV Olyphia, dit jaar is men weer terug op z’n vertrouwde stekkie van KV Leonidas in Noordwolde.

En dat geeft de commissie bestaande uit Cobie de Boer, Anja Bruinenberg, Albert Bijlsma, Janke Elsinga, Greetje Nijboer, Reint Oostra en Jacob Vermeeren een goed gevoel gezien de jarenlange goede samenwerking, welke erin resulteert dat vrijwilligers van deze vereniging elk jaar ervoor zorgen dat alle velden ’s ochtends keurig uitgelegd zijn en na afloop in no-time weer worden opgeruimd.

En ook voor andere organisatorische zaken kan men steeds terecht bij de groenwitten. En dat is heel wat waard. De scholen hebben inmiddels hun deelname kenbaar gemaakt. Met 128 teams verdeeld over 33 poules ligt deze op het niveau van andere jaren. Slechts twee scholen t.w. De Oosterbrink uit Boyl en Matthijsje uit Noordwolde moeten door andere verplichtingen dit jaar helaas verstek laten gaan.

De Vensterschool uit Noordwolde heeft dit jaar met een totaal van 16 de meeste teams opgegeven voor dit jeugdkorfbalevenement, dat tussen 13:00 uur en 16:40 uur wordt afgewerkt op 21 velden. Meer velden zijn er volgens materiaalman Jacob Vermeeren eigenlijk ondanks de renovatie ook niet mogelijk gezien de beschikbare ruimte. Door minder opgaven kon er bij zowel de onder-, midden- als bovenbouw dit jaar helaas maar één kampioenspoule gevormd worden, waardoor de winnaars van deze poules zich ook meteen Kampioen van Weststellingwerf mogen noemen en een heuse finale als climax en sluitstuk van deze sportmiddag ontbreekt.

Naast deze kampioenen krijgen ook de nummers 2 het recht van deelname aan het Provinciaal Fries Schoolkorfbal Kampioenschap dat op woensdag 5 juni op de accommodatie van KV Lintjo in Oldeberkoop wordt afgewerkt. De titels bij deze gemeentelijke editie worden dit jaar verdedigd door De Striepe uit Oldeholtpade bij de onderbouw, de Zuidschool uit Wolvega bij de middenbouw en De Tuindorpschool uit Wolvega bij de bovenbouw.