• SponsorKliks
  • Koop het jubileumboek van Leonidas bij Jumbo De Jong!
  • Wij maken Leonidas nog groener!
  • Word lid!

Scholen strijden om korfbaltitels

Woensdag 24 mei strijden op de velden van Olyphia in Noordwolde 141 teams op 21 velden om de schoolkorfbaltitels in Weststellingwerf.

Voor de kampioenspoules 7-8, 5-6 en 3-4 hebben zich respectievelijk. 6, 9 en 4 scholen aangemeld. De nummers 1 en 2 plaatsen zich deze middag voor het Fries kampioenschap op 6 juni in Leeuwarden.

Nieuw is dit jaar de ingestelde kampioenspoule bij de onderbouw en de 1-vaks vorm voor de gehele middenbouw, terwijl het toernooi ook is opgenomen in het sportaanbod van het scholenproject Lekker Fit van Sport Fryslan. Projectleidster Inge Rundervoort geeft om 13:00 uur het startsignaal, terwijl directeur Lageveen van hoofdsponsor Woningstichting Weststellingwerf om 17:00 uur de kampioenen huldigt.

Daarnaast is Rabobank De Stellingwerven de opvolger van de Frieslandbank als co-sponsor en zorgt Groente- en Fruithandel van Rosmalen ook dit jaar voor een gezonde traktatie voor alle scheidsrechters. Titelverdediger school Zuid uit Wolvega, in zowel de midden- als bovenbouw, hoopt ook dit jaar hoge ogen te gooien en de kans te krijgen haar NK titel bij 5/6 op 16 juni op de Nedederlandse Korfbaldag met verve te kunnen verdedigen.