Scheidsrechtersdeal met De Hoeve

Leonidas-scheidsrechter Jan ten Hof fluit het komend seizoen zijn wedstrijden voor KC De Hoeve. Hij blijft wel als speler actief in het midweekteam.

Omdat Leonidas geen wedstrijdkorfbal speelt (vierde klasse en hoger) is er geen verplichting tot het fluiten van wedstrijden.

Maar Jan ten Hof fluit dus wel. Elke wedstrijd die hij fluit zou Leonidas daarom het komend seizoen een bonus opleveren van 35 euro.

De Hoeve heeft twee scheidsrechters, die niet alle wedstrijden kunnen fluiten, die De Hoeve moet fluiten. Dat kost ieder te weinig gefloten wedstrijd de club een boete van 50 euro.

De Hoeve wilde daarom graag dat Jan een seizoen voor hen fluit, terwijl enkele scheidsrechters worden opgeleid. De Hoeve is bereid het verlies aan inkomsten te compenseren. Dat is voor De Hoeve altijd nog goedkoper dan de boete.

Bovendien zorgt De Hoeve voor een scheidsrechter bij alle thuiswedstrijden van het Leonidas-midweekteam en een lager dan vierde klasse ingedeeld zaalteam: het extra zaalteam (tweede) van vorig jaar.