Samenwerking korfbalclubs onder de Linde

De drie korfbalclubs ten zuiden van de rivier de Linde werken het komende seizoen samen. De Hoeve, Forward en Leonidas voegen bij de jeugd een aantal teams samen...

...waarvan alle drie de verenigingen vooral sportief gezien profiteren. Daarnaast is er natuurlijk de kruisbestuiving tussen de clubs, die de samenwerking meerwaarde geeft.

Kleine scholen, zoals die van De Hoeve, staat onder druk. Het is wel de belangrijkste visvijver van de plaatselijke hoofdklasser. Daardoor wordt het steeds lastiger om op alle leeftijdsniveaus teams te vormen. In enkele gevallen zou voor het komend seizoen bij pupillen en aspiranten een viertal ingeschreven moeten worden.

Zeker bij de oudere jeugd, die de stap hoort te maken naar het tweevakken-korfbal, is dat voor de ontwikkeling van individuele spelers een ongewenste situatie, aldus de drie clubs.

Uit een eerste overleg kwam al snel naar voren dat ook Leonidas, ondanks de veel grotere groep jeugd, met het indelen van de ploegen tegen een aantal knelpunten aanliep.

Forward kon geen achttal vormen bij de D-pupillen. Uiteindelijk hebben de drie verenigingen elkaar weten te vinden in het samen oplossen van elkaars problemen. Dat is daarna ook met de achterban binnen de clubs besproken.

Voor de samenwerking is brede steun, al leven er bij ouders en spelers uiteraard op detailniveau nog wel wat vragen. Momenteel worden bijvoorbeeld de afspraken over kleding, plek van trainen/spelen en trainers/coaches verder in detail uitgewerkt.

Wat is er nu afgesproken?
De Hoeve en Leonidas vormen in het nieuwe seizoen samen twee A-juniorenteams, die beide wedstrijdkorfbal gaan spelen. Waar Leonidas enkele heren tekort kwam, kon De Hoeve wel versterking bij de dames gebruiken. Dat wordt nu over en weer opgelost.

Bij de B-aspiranten vult De Hoeve het team van Leonidas aan. Verder gaan de B's van De Hoeve, Leonidas en Forward samen trainen.

Bij de C-aspiranten wordt door De Hoeve en Leonidas samen een tweede achttal gevormd. Bij de D-pupillen vinden Forward en De Hoeve elkaar door samen een achttal te vormen in plaats van ieder een viertal.

Dat Leonidas voor het nieuwe seizoen al afspraken had met enkele aan De Hoeve-gerelateerde trainers maakte de samenwerking alleen maar eenvoudiger. Daar speelt bijvoorbeeld ook De Hoeve-hoofdtrainer Sake Koelma nadrukkelijk een rol in.

De bedoeling is dat direct na het lopend seizen, dus voor de zomer, gezamenlijke kennismakingstrainingen plaatsvinden. Uiteraard leren alle spelers elkaar nog beter kennen tijdens het Leonidas-toernooi op zaterdag 22 augustus.

In het nieuwe seizoen niet alleen tegen elkaar, maar dus ook jeugd Leonidas en De Hoeve met elkaar.