Samenvatting speelweek 40 van 2013

De veldcompetitie zit er bijna op, week 40 is gespeeld. Zes jeugdteams van Leonidas behaalden afgelopen week het kampioenschap. Van harte gefeliciteerd!

Het midweekteam speelde afgelopen woensdag in Heerenveen tegen Heerenveen MW1. In deze spannende wedstrijd trokken de Leonidassers aan het langste eind, en wonnen met 7-9. Lees ook het wedstrijdverslag van Leonidas MW1.

Leonidas B1 reisde afgelopen vrijdag met plaatsvervangende coach Henry Bakker af naar Drachtstercompagnie voor de wedstrijd tegen het B1-team van TFS. Het fysieke spel van TFS werd door de scheidsrechter gedoogd en veel kansen werden de Leonidassers ontnomen. De wedstrijd eindigde in een 6-2 verlies, maar Leonidas B1 is wél kampioen geworden in de poule. Lees ook het wedstrijdverslag van Leonidas B1.

In Nieuwehorne speelde Leonidas D1 tegen Udiros D1. Hoewel de wedstrijd werd verloren met 7-6, behaalden de D's wel het kampioenschap.

Lees ook het wedstrijdverslag van Leonidas D1.

Het D2-team had tegen DFD D2 minder geluk. De Leonidassers kregen kansen genoeg, maar wisten hier geen doelpunten uit te slepen. Er werd in Oentsjerk verloren met 11-1.

De spannende wedstrijd tussen Leonidas E3 en Thrianta E2 eindigde in Hoogeveen in een 1-1 gelijkspel. Beide teams zijn momenteel gedeeld kampioen, maar voor de Leonidassers staat er nog één wedstrijd op het programma.

Lees ook het wedstrijdverslag van Leonidas E3.

In Gorredijk speelde het F1-team tegen LDODK F1. Hoewel er thuis eenvoudig werd gewonnen met 7-2, had deze wedstrijd meer voeten in aarde. Uiteindelijk wonnen de Leonidassers met 3-4, en werden hiermee kampioen.

Lees ook het wedstrijdverslag van Leonidas F1.

Leonidas E2 speelde om 11:00 uur in Joure tegen het E2-team van Joure. De groenwitten deden goede zaken, en wonnen met 1-3 van Joure.

In Nijeveen deed het E1-team van coach Hans Oostra goede zaken. Met 6-10 werd er van DOS '46 E3 gewonnen, en behaalden de dames het kampioenschap.

Lees ook het wedstrijdverslag van Leonidas E1.

En ook de dames van het C1-team werden afgelopen zaterdag kampioen. Er werd met 3-6 van Forward C1 gewonnen.

Lees ook het wedstrijdverslag van Leonidas C1.

Voor de meeste teams zit de veldcompetitie er nu op. Leonidas MW1, Leonidas E2 en Leonidas E3 spelen deze week hun laatste wedstrijden. Succes!