Samenvatting speelweek 21 van 2013

Voor de Leonidassers stonden er afgelopen week negen wedstrijden op het programma. Leonidas E1 en Leonidas F1 behaalden het kampioenschap.

Afgelopen woensdagavond nam Leonidas C2 het op tegen Udiros C1 in Nieuwhorne. De wedstrijd werd verloren met 6-1.

De delegatie van Leonidas 1 reisde donderdagavond af naar het Groningse Winsum voor de inhaalwedstrijd tegen DWA/Argo 1. De door Leonidas slecht gespeelde wedstrijd eindigde in een flink verlies van 24-2.

Zaterdagochtend om 10:00 uur speelde Leonidas F1 een spannende en belangrijke wedstrijd tegen Udiros F1 in Nieuwehorne. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel waardoor beide ploegen kampioen werden. Lees ook het wedstrijdverslag van Leonidas F1.

Op het Leonidasveld in Noordwolde wonnen de spelers van Leonidas E2 met een mooie uitslag van 9-5 van Noveas E1.

Voor de meiden van E1 stond om 10:00 uur de belangrijke wedstrijd tegen SCO E4 op het programma. De wedstrijd werd met 8-4 gewonnen, waardoor Leonidas E1 kampioen werd. Lees ook het wedstrijdverslag van Leonidas E1.

Leonidas D1 ging de strijd aan met LDODK/AH Gorredijk D3. Ook de D1 deed goede zaken. Op het korfbalveld in Noordwolde werd er met ruime cijfers gewonnen. Uitslag: 10-3.

Om 11:00 uur werd in Noordwolde de wedstrijd tussen Leonidas E3 en ODIS E1 gespeeld. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de Leonidassers trokken aan het langste eind. Er werd gewonnen met 4-3.

Leonidas C1 reisde af naar Opeinde voor de wedstrijd tegen De Pein C1 die om 11:30 uur werd gespeeld. De wedstrijd werd met 13-2 verloren, waardoor de kansen voor het kampioenschap waren verdwenen.

Leonidas 1 sloot zaterdagavond de week af met de thuiswedstrijd tegen Lintjo 1. De Leonidassers, die het zonder René Zuil moesten doen, hadden moeite met het vinden van de korf. Tijdens de pauze keken de groenwitten aan tegen een achterstand van 4-12. Na de pauze breidden de Oldeberkopers de voorsprong verder uit, en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 6-21. Lees ook het wedstrijdverslag van Leonidas 1.

Wij wensen iedereen succes in deze week!