Samenvatting speelweek 05 van 2014

De vijfde competitieweek van dit jaar zit er alweer op. Voor de Leonidassers stonden er afgelopen week acht wedstrijden op het programma. Er werden vijf van de acht wedstrijden gewonnen.

Leonidas MW1 speelde afgelopen woensdagavond tegen Joure MW1. In de eerste helft waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd, maar in de tweede helft liep Joure uit. Er werd verloren met 8-12.

Lees ook het wedstrijdverslag van Leonidas MW1.

Het E1-team reisde zaterdag in alle vroegte af naar Grou, waar om 09:00 uur de wedstrijd tegen Mid-Fryslân/Jansma Burdaard E4 werd gespeeld. De Leonidassers wisten zestien keer te scoren in deze wedstrijd. Er werd gewonnen met 2-16.

Leonidas E3 speelde om 10:00 uur in Balk tegen Harich E2. Nadat de ploeg van coach Henry Bakker twee keer op achterstand kwam, wisten de Leonidassers de voorsprong van 2-3 en daarna 2-4 te pakken. Uiteindelijk werd er gewonnen met 5-9. Lees ook het wedstrijdverslag van Leonidas E3.

Leonidas D2 speelde uit tegen Vefo D1. Helaas voor de Leonidassers, werd de korf slechts tweemaal getroffen in deze wedstrijd. Vefo profiteerde hiervan, en wist te winnen met 8-2.

In Sporthal De Duker werd een spannende wedstrijd tegen SIOS D1 gespeeld. De koploper moest het in de tweede helft afleggen tegen een sterkspelend Leonidas D1. Leonidas won met 6-4.

Na de D's was het de beurt aan Leonidas C1. De Leonidassers speelden tegen EKC 2000 C2. Een nipte overwinning van 5-4 leverde de groenwitten twee punten op.

In Hollandscheveld werd om 17:00 uur de wedstrijd tegen HHV F1 gespeeld. Leonidas F1 kreeg in de eerste helft goed tegenstand, maar maakten het verschil in de tweede helft. Leonidas F1 won met 4-11.

Lees ook het wedstrijdverslag van Leonidas F1.

Leonidas B1 bespeelde de laatste wedstrijd van de week. In Nieuwehorne werd er gespeeld tegen het B-team van Udiros. Udiros trok aan het kortste eind, en won de wedstrijd met 12-5.