Sake Koelma stopt bij Leonidas

Sake Koelma is na twee jaar gestopt als hoofdtrainer bij de jeugd van KV Leonidas.

De ervaren trainer was die periode verantwoordelijk voor vele honderden trainingen van jeugdteams, gemiddeld zag hij alle jeugdleden eenmaal per week langskomen.

Het doel was om zo wat meer structuur in de sportieve ontwikkeling van de kinderen aan te brengen. Om die reden heeft Leonidas inmiddels drie jeugdcoördinatoren in dienst gehad.

Met Sake Koelma profiteerde Leonidas - en door de samenwerking ook Forward en De Hoeve - twee jaar van een schat van ervaring en kennis. Hij stond zo mee aan de basis van veel kampioenschappen van jeugdteams.

Koelma was hoofdtrainer bij SCO, Drachten, Tietjerk, CSL De Hoeve en het afgelopen seizoen bij KF De Wâlden, de fusieclub van DFD (Oentsjerk) en Tietjerk. Koelma combineerde dat met zijn rol als jeugdtrainer in Noordwolde.

Met De Wâlden promoveerde hij direct op het veld naar de overgangsklasse en onderstreepte daarmee nog eens weer zijn vakmanschap. Daarvoor wist hij De Hoeve naar de hoofdklasse te brengen.

Koelma is inmiddels verhuisd en dat maak het combineren van de beide functies door de reistijd te lastig. Het bestuur en de jeugdcommissie van Leonidas bedanken hem voor zijn inzet de afgelopen jaren.

Er is nog geen besluit genomen over hoe de leegte het komend seizoen wordt opgelost.