Ruime overwinning Leonidas D1

Leonidas D1 boekte vandaag een knappe 12-6 overwinning op OKO/BIES D1. Hoewel de gasten in de eerste helft nog aardig terug wisten te komen, delfden ze het onderspit in de tweede helft.

Voor Leonidas was dit alweer de derde wedstrijd van de veldcompetitie. De eerste wedstrijd werd gewonnen, en de tweede verloren. Vandaag was het weer tijd om punten binnen te slepen.

De groenwitten speelde een sterke eerste tien minuten. Via een klein kansje van Benjamin Boon kwam de ploeg al snel op een 1-0 voorsprong. Hierna sleepte Charlotte de Jong een punt uit een doorbraak.

OKO/BIES had de korf nog niet weten te vinden. Linda Jager maakte de derde treffer voor de Noordwoldigers, waarna de gasten hun eerste doelpunt wisten te scoren na een doorbraak.

De ploeg uit Opende wist toch knap terug te komen. Tot tweemaal toe wist een van de spelers z'n tegenstander te snel af te zijn, waarna er twee keer konden worden gescoord uit een doorbraak. Maar een fraaie afstander van Erwin Wermink bracht Leonidas op een 4-3 voorsprong.

Marleine Ballast en Justin Zuil waren beide goed voor nog twee punten; beiden scoorden uit een doorbraak. OKO/BIES maakte van afstand de laatste treffer van de eerste helft. Met een 6-4 tussenstand werd er gepauzeerd.

De eerste tien minuten van de tweede helft waren voor beide ploegen niet vruchtbaar. De verdediging van Leonidas deed goed z'n werk, en gaf weinig kansen weg. Daarentegen wist Charlotte de Jong van afstand te scoren: 7-4.

Na de laatste vakwisseling kwamen de Leonidassers weer snel tot scoren. Via een klein kansje door Marleine Ballast werd het 8-4.

Justin Zuil scoorde van afstand zijn tweede doelpunt van deze wedstrijd.

OKO/BIES had de strijd nog niet opgegeven, maar begon fouten te maken. Toch slaagde de ploeg er in om terug te komen op 9-6. Maar OKO/BIES slaagde er niet in om verder in de buurt te komen.

Leonidas maakte het karwei af via Marleine Ballast die uit een doorbraak en van afstand wist te scoren. Justin Zuil bezorgde de groenwitten met een afstander zijn ploeg de 12-6 zege.

Het aankomende weekeinde is Leonidas D1 vrij. De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 7 mei. Er wordt dan in Opende wederom gespeeld tegen OKO/BIES D1. De wedstrijd begint om 14:00 uur.