Ruime overwinning Leonidas B1

Op het kunstgrasveld van LDODK in Gorredijk werd afgelopen zaterdag de wedstrijd tussen LDODK B3 en Leonidas B1 gespeeld. De Leonidassers behaalden een ruime overwinning.

Een doorbraak van Marijn van der Meer en een afstandschot van Lianne Ballast zorgden al snel voor een 0-2 voorsprong.

Nadat een tegentreffer van LDODK werd geincasseerd, zorgden Ferry Grasmeijer (afstandschot) en Jannick Akkermans (doorbraak) voor een tussenstand van 1-4. Met deze tussenstand werd er gepauzeerd.

De Leonidassers begon sterk aan de tweede helft en kansen werden goed benut. Marijn van der Meer haalde met een doorbraak de 1-5 binnen.

Een uitstarter onder de korf door Evelyn Knol, een doorbraak van Tessa Kooistra en een afstandschot van Doreen de Vries zorgden voor een 1-8 voorsprong.

Nadat er een tegentreffer van LDODK was geincasseerd, gingen de Leonidassers verder met het treffen van de korf.

De Leonidassers liepen uit naar 2-14. Doelpuntenmakers Jarno Jonkers (uitstarter), Evelyn Knol (afstandschot), Marijn van der Meer (klein kansje en een doorbraak) en Tessa Kooistra (doorbraak en een afstandschot) zorgden voor een ruime voorsprong.

De laatste minuten van de wedstrijd naderden. De ploeg uit Gorredijk wist nog tweemaal de korf te vinden. Tessa Kooistra bepaalde de uitslag met een afstandschot op 4-15.

Leonidas B1 staat momenteel bovenaan in de ranglijst. De ploeg heeft zes punten uit drie wedstrijden. Aanstaande zaterdag spelen de Leonidassers weer tegen LDODK, maar dan op het Leonidasveld in Noordwolde. De wedstrijd start om 13:00 uur.

{youtube}ibG9Av2uIfU{/youtube}