Ria de Vries: Leonidas-vrijwilliger van het jaar

Tijdens de algemene ledenvergadering van KV Leonidas is gisteravond Ria de Vries uitgeroepen tot "Vrijwilliger van het jaar 2015". Ria is alweer ruim tien jaar actief als jeugdcoach en trainer.

Ooit begon ze met korfballen bij Leonidas toen ze vijf jaar was. Op haar twaalfde moest ze kiezen tussen een pony of korfballen; het werd de pony. Maar veertien jaar later stapte ze de club weer binnen en sindsdien is ze op zeer stimulerende manier aanwezig.

Ze is volgens het bestuur een sfeerbepalende vrijwilliger, die bij haar verschijnen veel positieve energie meeneemt en andere mensen enthousiast weet te maken. Zo heeft Ria de Vries het initiatief genomen tot deelname van een steeds grotere groep Leonidassers aan de avondvierdaagse.

Op de zeer matig bezochte ledenvergadering nam het bestuur verder afscheid van secretaris Frits Spanhaak, die twee jaar secretaris is geweest. Daarvoor was Frits lid van de jeugdcommissie en jeugdbegeleider. Hij is al met al tien jaar voor de club actief geweest en kreeg een mok en muismat met foto's als aandenken mee naar huis.

Het lukte niet tijdens de vergadering een opvolger te benoemen, zodat het bestuur nu een vacature heeft. Daarmee is ook tegelijkertijd een groeiend probleem aan de orde.

Ook voor diverse commissies worden binnen Leonidas nog mensen gezocht. Dat geldt ook voor de organisatie van activiteiten in het kader van het 75-jarig jubileum volgend jaar. Het bestuur wil daarom een belronde organiseren om te inventariseren wat leden, en ouders van leden voor Leonidas kunnen betekenen.