Respect

Beste korfballers en sportliefhebbers. Wat er het afgelopen weekend op het voetbalveld in Almere is gebeurd, betreuren wij ten zeerste.

Sportiviteit en respect: Iets wat samen moet gaan en het allerbelangrijkste is in de sport. Binnen een vereniging, bij welke sport dan ook, maar ook tijdens wedstrijden moet je je veilig kunnen voelen en met respect met elkaar omgaan.

Het KNKV streeft ernaar om te komen tot een gezamenlijke en duurzame aanpak, zodat gebeurtenissen zoals afgelopen weekend niet meer voorkomen. Het onwenselijk gedrag op en rondom het sportveld, en de negatieve beeldvorming daarover, bespreekbaar te maken en positief te veranderen.

Korfbal staat voor toegankelijk, sociaal en familiesport. Een sport waar sportiviteit en respect samen gaan. Het KNKV en het bestuur van KV Leonidas betuigen hun medeleven aan de nabestaanden van de betrokken vrijwilliger en roept alle sporters in Nederland op om met respect om te gaan met al die vrijwilligers, die hun functie in sport uitoefenen.