Rabobank schenkt Leonidas scorebord

De Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland schenkt Leonidas een bedrag van bijna 3200 euro. Het geld komt uit het zogenaamde Coöperatiefonds.

Leonidas had in maart voor de aanschaf van een digitaal scorebord een beroep gedaan op het Coöperatiefonds.

Een deel van de winst van de Rabobank gaat naar dit Coöperatiefonds. Via dit fonds betaalt de bank mee aan projecten die een bijdrage leveren aan de economische, sociale en culturele omgeving in ons werkgebied

Het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is in feite bedoeld voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid vergroten.

Viermaal per jaar beoordeelt een commissie die bestaat uit medewerkers, ledenraadsleden en een jongerenraadslid welke projecten zij steunen. De aanvraag van Leonidas past binnen de gestelde criteria. En daarom wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 27 juni in het bankgebouw in Noordwolde het bestuur een cheque overhandigd.

Leonidas had voor de aanvraag een offerte ingediend van het bedrijf Outlook Electronics in Den Bosch. Voor het geld krijgt de club een bord van 3,35 meter breed, met cijfers van 37 centimer hoog.

Leonidas moet zelf zorgen voor een bevestiging op een paal, aan de kantine of in een lichtmast. Daarover moet nog een besluit worden genomen. Het scorebord, in een aluminium behuizing, is tot maximaal 200 meter op afstand bedienbaar. Als er geen wedstrijd is, dan wordt de tijd vermeld.