Raad akkoord met privatisering

De gemeenteraad van Weststellingwerf heeft gisteravond zo'n 40.000 euro beschikbaar gesteld voor de sportclubs Leonidas en Olyphia. Daarmee is de privatisering van de sportaccommodaties in Noordwolde afgerond.

Olyphia gaat op een deel van het Leonidascomplex een nieuw trainingsveld aanleggen. Leonidas krijgt op het overblijvende deel een nieuwe betere lichtinstallatie. De raad ging hier unaniem mee akkoord. VVD- raadslid Hoen zei blij te zijn dat een knelpunt voor Olyphia is opgelost. Minder blij was hij met het feit dat de raad dit jaar nog wel moet besluiten hoe de uitgave gedekt wordt. De VVD ging dan ook bij hoge uitzondering akkoord met een plan waar volgens de VVD een dekking bij hoort te zitten.

PvdA-er Stoker vond dat je gezien de tijdsdruk bij de clubs je niet te principieel moet zijn, maar vooral bedrijfsmatig. Ook wethouder Jelmer van der Zee zei inderdaad bij zeer hoge uitzondering te kiezen voor een praktische oplossing. Van der Zee was blij met de steun van de raad. Hij gaf toe dat de financiering misschien geen schoonheidsprijs verdiende, maar was blij dat de privatisering na jaren praten nu eindelijk kan worden afgerond.

Ook de leden van Olyphia hebben de plannen op 1 maart goedgekeurd. Op korte termijn wordt als eerste gestart met het plaatsen van vier nieuwe lichtmasten voor Leonidas.