Oud-speelster Annie Vermeeren overleden

Ons bereikte het trieste bericht van het overlijden van oud-Leonidas-speelster Annie Vermeeren-Mulder.

Annie speelde vanaf 1948 bij de club en kwam als 16-jarige in het eerste team terecht in één van de mooiste periodes in de historie van Leonidas. Leonidas behoorde, door promotie in 1952 naar de eerste klasse, twee seizoenen tot de nationale korfbaltop.

Het bereiken van de eerste klasse is een enorme mijlpaal voor de dan tienjarige vereniging en historisch een absoluut hoogtepunt in de clubgeschiedenis.

Vijf spelers worden in de Friese selectie opgenomen, de heren Schulting, Possimus, en Witmus en de dames Mulder en Roders. Een enorme eer.

Tweemaal is Annie Mulder reserve, maar spelen doet ze niet, al lijkt de kans daarop door een blessure toch even aanwezig. "Het hart klopte me in de keel toen ik haar daar zag liggen. O jee nu moet ik er in, maar ze krabbelde weer overeind en speelde de wedstrijd uit."

Vervolgens moet Annie Mulder bij Leonidas als speelster afhaken met een knieblessure. In de wedstrijd tegen Annie Heegstra van Sparta, wiens dochter Griet Bergsma bij LDO international zou worden, blijft haar voet staan als ze wegdraait. De meniscus is kapot, voor Annie het ergste wat er kan gebeuren. "Ik leefde voor het korfbal en dan kan het niet meer".

Zeven jaar staat ze door de blessure aan de kant, probeert het dan toch nog even na weer een operatie weer, maar het gaat niet. Dat alle drie kinderen bij Leonidas en later ook kleinzoon Frank gaan korfballen, verzacht de pijn. Ze leveren allemaal hun bijdrage aan de verdere ontwikkeling van Leonidas.

Naast het spelen was Annie ook actief als coach van diverse jeugdteams, waaronder de junioren. Verder deed ze het typwerk voor het Leonidas Nieuws, en pakte ze vele jaren de oliebollen in voordat ze werden verkocht.

Aanstaande maandag 4 juli is er gelegenheid om afscheid van Annie te nemen en de familie te condoleren tussen 19:00 uur en 19:30 uur in 't Buurthuus (voorheen 't Vlechtwerk, aan de Mandehof 13 te Noordwolde, ingang Hoofdstraat Oost). De crematieplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Het bestuur wenst de familie namens heel Leonidas veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Achterste rij (van links naar rechts): Appie Piest, Gerard Schulting, Jan Krediet, Klaas Schulting, Henk Witmus, Jantine Jonkers en Jacob van der Zee.
Middelste rij (van links naar rechts): Anke Bron en Harm Possimus.
Voorste rij (van links naar rechts): Betje Diever, Griet Krol, Annie Mulder, Jannie Roders en Sijgje van der Walle.