Opnieuw verlies korfballers Leonidas

Leonidas verloor afgelopen zondag in eigen huis van DOS '46/KIOS 6. Kansen bleven in de tweede helft onbenut, wat uiteindelijk resulteerde in een 9-14 verlies.

DOS '46/KIOS 6 was voor de Leonidassers een onbekende ploeg. Gezien de uitslag van deze ploeg tegen bijvoorbeeld Vefo 2 (waar Leonidas nipt van verloor) kon het nog weleens een interessante wedstrijd worden.

Om 13:10 uur gaf de scheidsrechter het signaal voor de start van de wedstrijd. De eerste opgelegde kans in de wedstrijd was voor de Leonidassers; een overtreding werd bestraft met een strafworp. Leonidas zou op een 1-0 voorsprong komen als het deze kans niet miste.

De gasten wisten vervolgens op 0-1 voorsprong te komen, en niet veel later op 0-2. Na de vakwisseling wist Sandra Baer een punt te slepen uit een uitstarter onder de korf. DOS '46/KIOS 6 maakte vervolgens van afstand de 1-3.

Een fraaie afstander van Ferri Grasmeijer zette de Noordwoldigers op 2-3, waarna DOS '46/KIOS 6 met twee treffers op rij 2-5 op het scorebord wist te zetten. De groenwitten wisten met treffers van Lourens Looijenga (afstander) en Ferri Grasmeijer (strafworp) weer terug te komen op 4-5.

Nadat het verdedigingsvak een treffer van afstand incasseerde en er was gewisseld van vakken, was het Henry Bakker die van afstand 5-6 op het scorebord zette. DOS '46/KIOS 6 sleepte de 5-7 binnen, waarna Anna Hoogenkamp het verschil weer verkleinde tot 6-7.

De gasten wisten tot aan de pauze nog tweemaal te scoren. Lourens Looijenga besloot de tussenstand op 7-9 via een afstander.

Het was zaak om in de tweede helft nog een tandje bij te zetten, en DOS '46/KIOS 6 geen grotere voorsprong te geven. Geke Niemann kwam in het veld voor Kim Stuiver.

Het waren de gasten die als eerste tot scoren kwamen in de tweede helft. Vanaf 7-9 kwam DOS '46/KIOS 6 op een 7-11 voorsprong. Een treffer van Lourens Looijenga leverde 8-11 op.

Inmiddels was Simon Siedsma in het veld gekomen voor Ferri Grasmeijer.

Leonidas liet veel kansen liggen in de tweede helft. Onnodig balverlies leverde zeer korte aanvallen op voor de groenwitten. Het zorgde er mede voor dat DOS '46/KIOS 6 uit wist te lopen naar een 8-14 voorsprong.

Aan het einde van de wedstrijd wist Sandra Baer het leed nog enigszins te verzachten; van afstand scoorde Baer 9-14 wat uiteindelijk de eindstand werd van deze wedstrijd.

Voor Leonidas zit het er op voor dit jaar. De eerstvolgende wedstrijd zal op zondag 10 januari worden gespeeld in Gorredijk tegen LDODK 6 om 12:45 uur.

De volgende spelers hebben gescoord voor Leonidas: Ferri Grasmeijer (2x), Sandra Baer (2x), Lourens Looijenga (3x), Henry Bakker (1x) en Anna Hoogenkamp (1x).