Onnodig verlies Leonidas

De korfballers van Leonidas hebben zichzelf afgelopen weekeinde geen overwinning weten te bezorgen. Tegenstander SIOS 3 ging er met de punten vandoor: 11-15.

Mariska van der Schoot maakte haar rentree, na een afwezigheid van enkele weken in verband met een enkelblessure. Van der Schoot kon gelijk aan de bak in het verdedigingsvak met Anna Hoogenkamp, Henry Bakker en Lourens Looijenga. Het aanvalsvak bestond uit Rick Vogelzang, Simon Siedsma, Patty Vogelzang en Sandra Baer.

SIOS profiteerde van het feit dat Leonidas haar kansen niet wist te maken. De ploeg uit Wolvega kwam na twee treffers van afstand op een 0-2 voorsprong. Via een afstandschot van Lourens Looijenga, wisten de Leonidassers van de nul af te komen, maar SIOS behield de krappe voorsprong na wederom een treffer.

Via Simon Siedsma wisten de Noordwoldigers terug te komen op 2-3, waarna een doorbraak van de Wolvegaasters geïncasseerd moest worden.

Goed werk in het aanvalsvak van Leonidas door de dames, leverde na een actie van Mariska van der Schoot een strafworp. Anna Hoogenkamp verzilverde deze. Niet veel later was Hoogenkamp trefzeker van afstand, en bracht haar ploeg daarmee terug op 4-4.

Dankzij een treffer van Rick Vogelzang, kwamen de Leonidassers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Maar SIOS was deze middag scherp van afstand; twee tegentreffers zetten de Leonidassers op een 5-6 achterstand.

Lourens Looijenga maakte zijn tweede treffer van de middag, maar een afstander door SIOS en niet veel later een strafworp na een overtreding van Leonidas, betekende een 6-8 achterstand.

Na de vakwisseling die hierop volgde, profiteerde aanvoerder Henry Bakker van een lange bal door Lourens Looijenga, en scoorde van achter de korf. In het verdedigingsvak moest een treffer van SIOS worden geïncasseerd, waarna Simon Siedsma ongelukkig terecht kwam en het veld moest verlaten.

Ferri Grasmeijer vulde de plek van Simon Siedsma in, en wist met zijn eerste actie binnen tien seconden een strafworp uit het spel te slepen. Die strafworp werd door Grasmeijer zelf verzilverd. Niet veel later zat de tijd van de eerste helft er op, en werd er met een 8-10 tussenstand gepauzeerd.

In de tweede helft kwam Hester Dekker in het veld voor Patty Vogelzang. Een van de heren van SIOS beging een overtreding op Henry Bakker na een doorbraak. Deze heer was het niet eens met de strafworp, en uitte zijn ongenoegen bij de scheidsrechter door flink stampij te maken. Hij werd met een rode kaart van het veld gestuurd. De strafworp werd overigens gemist.

Leonidas hervatte de tweede helft niet sterk. Kansen bleven onbenut, en de spelers van SIOS kregen teveel ruimte. De ploeg uit Wolvega profiteerde hier goed van, en wist van 8-10 uit te lopen naar 8-14.

Pas bij een 8-14 achterstand, wist Leonidas weer aan zet te komen. Van afstand doorboorde Henry Bakker de korf. Een goede actie door Mariska van der Schoot leverde bovendien een strafworp op die door Anna Hoogenkamp werd verzilverd: 10-14.

Veel konden de Leonidassers niet meer goedmaken in de eindfase van de wedstrijd. SIOS wist nog eenmaal van afstand de korf te treffen. Ferri Grasmeijer sleepte een punt uit een strafworp en besloot daarmee de eindstand op 11-15.

De volgende wedstrijd voor de Leonidassers is op zondag 14 februari. Leonidas speelt dan thuis tegen Vefo 2 om 13:50 uur in Sporthal De Duker.s

Voor Leonidas scoorden: Lourens Looijenga (2x), Henry Bakker (2x), Anna Hoogenkamp (3x), Ferri Grasmeijer (2x), Simon Siedsma (1x) en Rick Vogelzang (1x).