Oneerlijke nederlaag E2-team kost titel

Het E2-team van Hans Oostra kon vandaag in Meppel kampioen worden. Tegenstander Meko '74 was eerder dik verslagen en stond troosteloos onderaan, met maar drie gescoorde doelpunten.

Maar op de prachtige kunstgrasaccommodatie van Meko '74 bleek de tegenstander ineens veel beter dan verwacht. Leonidas ging uiteindelijk met 7-5 ten onder.

Bij rust leidde het flink toegejuichde Leonidas nog heel knap met 3-5, maar in de tweede helft zat de ploeg er helemaal doorheen tegen de fysiek veel sterkere tegenstanders.

En dat bleek achteraf ook geen wonder. Twee, mogelijk zelfs drie speelsters spelen normaal in Meko '74 E1, zo gaf de begeleidster toe. De E3-ploeg kwam spelers tekort, en omdat Meko '74 E2 ook moest spelen, werden dus goedbedoeld, om de wedstrijd toch te kunnen laten doorgaan, spelers uit E1 gehaald.

Dat was het kampioensteam dat eerder onze E1 met 12-1 had verslagen, maar buiten mededinging meedeed vanwege te oude speelsters, waardoor onze E1 toch kampioen werden.

Meko '74 zal zich niet gerealiseerd hebben wat de vooral emotionele gevolgen daarvan waren. Ook de begeleiding van Meko '74 stond na afloop nogal sneu te kijken naar de tranen van de Leonidasspelers, die flink getroost moesten worden.

De beheerdster van de kantine trakteerde op trekdrop, een mooi gebaar. Een rondrit door het dorp zat er dus niet in, maar na afloop kregen ze toch patat en een medaille in de Leonidaskantine uitgereikt. Via het wedstrijdformulier is bij de bond protest aangetekend tegen de gang van zaken.

{youtube}15KAFV4ciuE{/youtube}

{youtube}5VMlehokuqY{/youtube}