Oliebollenactie groot succes

De jaarlijkse oliebollenactie van Leonidas heeft voor onze club een prachtig resultaat opgeleverd. Alle 8000 oliebollen en appelflappen zijn in twaalf uur tijd verkocht. Het nettoresultaat lag zo'n 450 euro hoger dan in 2012.

Voor de vervoerders en inpakkers in de kantine begon de dag al vroeg, zo rond vijf uur. En alles stond weer keurig op tijd klaar.

Onder bijna ideale weersomstandigheden gingen de venters tegen half tien op pad. Voor het eerst werd ook Wilhelminaoord bezocht. Op de routes werd een iets beter resultaat behaald dan vorig jaar.

De stand in de Meulepassage verkocht in het tweede deel van de dag alle overgebleven oliebollen en appelflappen. Uiteindelijk bleven daar aan het eind van de middag nog vijf dozen naturel over, want krentenbollen en appelflappen waren weer het meest gevraagd.

Vijf minuten na sluitingstijd werden even na acht uur 's avonds de laatste drie zakken verkocht. En dat was de afgelopen twee jaar niet gelukt.

Opvallend veel mensen vonden dat de venters op hun vrije dag te vroeg kwamen (!) en kwamen daarom alsnog goed uitgeslapen 's middags naar de stand bij de C1000. En - hulde voor warme bakker Koos Kok - er kwamen ook diverse mensen nog meer flappen en bollen halen omdat ze zo lekker waren. Wat dat betreft maakte Koos Kok zijn reputatie van de afgelopen jaren opnieuw waar en dat is toch lekker verkopen voor iedereen.

Financieel gezien boeken we als club op de valreep van het boekjaar 2013 een mooie meevaller, die we na een turbulent jaar goed konden gebruiken. Maar dat zetten de penningmeesters op de jaarvergadering op 20 februari nog wel op een rijtje. Voor dit moment genieten we met z'n allen nog even na van deze perfecte actiedag.

Het trotse bestuur dankt iedereen die op wat voor manier dan ook aan de actie heeft meegewerkt en wenst u allen een plezierige jaarwisseling en een gezond 2014.