Oliebollen en vuurwerk van Leonidas

Voor KV Leonidas in Noordwolde verloopt het einde van het jaar 2016 toch even anders dan in andere jaren. Uiteraard is de oliebollenactie op vrijdag 30 december al sinds de jaren zestig een traditie...

..maar het vuurwerk op oudejaarsavond (nog?) niet.

De laatste jaren groeit weer het aantal oliebollen en appelflappen dat rond de jaarwisseling wordt verkocht. Door een hogere omzet wil Leonidas ook nu weer de stijging van de prijs van grondstoffen opvangen, zonder dat de oliebollen duurder worden.

Er worden maar twee acties per jaar gehouden, de oliebollenactie is voor de penningmeester ieder jaar weer het meest cruciaal.

Dit jaar gaat het om een kleine tienduizend van de echte warme bakker Koos Kok, die door venters langs de deuren worden verkocht in Noordwolde, Noordwolde-Zuid, De Hoeve, Wilhelminaoord en dit jaar ook Vledderveen. Verder is er ook nu weer de hele dag een stand in de Meulepassage.

Leonidas roept alle leden/vrijwilligers op om die dag ook lege flessen naar de kantine te brengen. Met de statiegeld-opbrengst daarvan wordt de eerste jubileumactiviteit betaald. Leonidas bestaat namelijk in 2017 75 jaar.

En om iedereen zich daar van bewust te maken en het dorp ook direct bij het feest te betrekken, wordt op oudejaarsavond om acht uur een vuurwerk ontstoken op het sportterrein aan de Elsweg. Gratis toegang.

Ook in het nieuwe jaar staan diverse extra activiteiten gepland, zoals een jubileumfeest met reünie op 27 mei, een familiedag in juni en diverse toernooien.