Oefenwedstrijden door extreme kou afgelast

In veel plaatsen in ons land zijn vandaag sportwedstrijden afgelast vanwege de kou. Ook de oefenwedstrijden van enkele jeugdteams van Leonidas gingen zaterdag niet door.

De temperatuur lag in het eerste lenteweekeinde iets onder het vriespunt maar door de harde oostenwind voelde het veel kouder aan. De gevoelstemperatuur zakte zaterdagochtend in het noordelijk deel van het land naar -15 graden Celsius.

Volgens het KNMI kwamen de omstandigheden komen overeen met die van 29 maart 1952. Toen stond er een harde, stormachtige wind vanuit het oosten en kwam de temperatuur uit op slechts een tiende graad boven nul. De korfbalcompetitie op het veld is nog niet hervat. De voetbalbond KNVB had geen algehele afgelasting afgekondigd, maar liet de beslissing over aan de clubs. Op de velden van Olyphia werd zaterdag ook niet gespeeld.

Ook andere buitensporten hebben te maken met afgelastingen. Zo zijn in Vries de grasbaanraces met motoren morgen geschrapt.