NK schoolkorfbal Noordwolde

Het bestuur van korfbalvereniging Leonidas neemt deze week een besluit over het doorgaan van open NK schoolkorfbal op 24 juni in Noordwolde.

Tot dusver valt het aantal aanmeldingen tegen, al is er in de laatste week wel een opleving. Opvallend is dat vanuit Weststellingwerf alleen de school in Steggerda zich heeft gemeld.

Afhankelijk van dat besluit start de aanleg van het kunstgrasveld van Leonidas op 19 of 26 juni.

Iedere school mag per leeftijdscategorie één team aanmelden tegen een vergoeding van € 7,50 per team.

Verder volgt de club op verzoek van de bond de richtlijnen van het KNKV voor wat betreft schoolkorfbal. Concreet betekent dat voor dit jaar dat de huidige regelgeving van de D-jeugd wedstrijdkorfbal en het 4-Korfbal bij de E- en F-jeugd wordt overgenomen.

De winnaars en finalisten van provinciale schoolkampioenschappen hebben het recht om mee te doen aan dit open NK. Er wordt een plek voor hen gereserveerd. Die scholen moeten de deelname aan het Open NK vervolgens wel bevestigen.