Niveauverschil midweek (te) groot

Het bestuur van Leonidas heeft bij de bond de zorgen uitgesproken over het groeiende niveauverschil tussen midweekteams. Ook bij ons eigen midweekteam groeit de frustratie.

Dat team bestaat vooral uit recreanten op leeftijd, vroeger was dat een veteranenteam. Die spelers werden vorige en deze week zoek gespeeld door Udiros, een tegenstander met overgangsklasse-ervaring.

Het gebeurt vaker dat teams met zeer ervaren oud-eerste spelers of teams met gemiddelde leeftijd van rond 25 jaar tegenover veteranen en/of beginnende korfballers komen te staan. Dat is dus voor niemand leuk en in het slechte geval geven oudere recreanten de brui er aan, want ze worden kapot gespeeld. Dat kost de club en de bond dus dan leden.

Leonidas heeft daarom de bond gevraagd of er in de midweek niet meer differentiatie op niveau kan plaatsvinden. Het antwoord is niet erg bemoedigend.

Zolang aanbod ongeveer gelijk blijft qua teams zal het nooit goed kunnen gaan omdat iedereen altijd verschillende belangen heeft. Denk aan speeldagen (inhuur sporthallen) en reisafstanden. Daardoor kan volgens competitieleider Remco Winters op kwaliteitsaspect amper nog iets gedaan worden. "Het is een jaarlijks terugkerende discussie."

Het midweekteam van Leonidas wil overigens best wel wat verder reizen, als dat het plezier in het korfballen verhoogt.