Nipt verlies voor Leonidas

De C1000 de Jong-formatie van Leonidas reisde gisteravond af naar het Friese Stiens, voor de wedstrijd tegen MN en W. Een gelijkopgaand spel eindigde toch in een verlies voor de Noordwoldigers.

Met de sterke tweede helft van vorige week nog in het achterhoofd, begonnen de Leonidassers met goede moed aan de wedstrijd. MN en W was voor Leonidas geen onbekende ploeg; beide ploegen troffen elkaar ook al tijdens afgelopen veldseizoen.

In de aanval startten Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Patty Vogelzang en Jildou Pietersma tegenover René Zuil, Henry Bakker, Bea van der Wagen en Mieke Zijlstra in de verdediging. Evelien Rink speelde deze wedstrijd niet mee in verband met een knieblessure.

De wedstrijd begon, en al snel was de 1-0 een feit. Ricardo Augustijn creëerde een kans en zette zijn ploeg weer op een gelijkspel. Kort daarna volgde een overtreding van Leonidas’ kant, die werd afgestraft met een strafworp. In het aanvalsvak van Leonidas maakte MN en W een overtreding bij een doorbraak van Henry Bakker, wat vervolgens een strafworp opleverde. René Zuil benutte die strafworp, en zo was de stand weer op gelijke hoogte.

Na de vakwisseling wist MN en W uit te lopen naar een 6-4 voorsprong. Ook die voorsprong was van korte duur, daar René Zuil tweemaal achter elkaar trefzeker was.

De laatste tien minuten van de eerste helft braken aan. MN en W wist voor de rust nog eenmaal te scoren. Leonidas wist nog veel kansen te creëren, en uiteindelijk wist Frank Vermeeren zijn kans te pakken in de laatste minuut. Vermeeren was trefzeker van afstand en zorgde er zo voor dat beide ploegen met een gelijke tussenstand van 7-7 de kleedkamers in gingen.

Na de rust kwam Leonidas al snel op voorsprong. Na een goede balonderschepping door René Zuil kwam Henry Bakker tot scoren, en tekende daarmee voor de 7-8.

De daarop volgende minuten kwamen de Leonidassers niet tot scoren, terwijl MN en W dat wel deed. De thuisploeg wist al snel weer een voorsprong op te bouwen van 10-8.

Leonidas bleef rustig desondanks de achterstand, en al snel volgende een treffer van afstand door René Zuil. Helaas moest Leonidas in de daarop volgende minuut weer een treffer incasseren, 11-9.

Leonidas bleef kansen creëren. Ricardo Augustijn werd na een actie uit balans gebracht en mocht hierna een strafworp benutten. Augustijn bracht de stand op 10-11.

De Noordwoldigers bleven het sterke spel handhaven tegen de nummer 2 van de competitie en niet veel later stond de 11-11 dan ook op het scorebord. Wederom was het Frank Vermeeren die het belangrijke doelpunt wist te maken.

Met nog twee minuten op de klok was de stand gelijk, maar kreeg de thuisploeg kansen op meer. Niet veel later was de stand 12-11 voor de thuisploeg.

Leonidas begon risico te nemen en ging op volle kracht zoekend naar de gelijkmaker. Helaas lukte dat niet en gingen de Leonidassers met lege handen terug naar Noordwolde.

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas thuis tegen NQL. De wedstrijd begint om 19:45 uur in De Duker.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (2), René Zuil (5x), Patty Vogelzang (1x), Frank Vermeeren (2x) en Henry Bakker (1x).