Nipt 11-10 verlies voor midwekers

Leonidas MW1 speelde afgelopen woensdagavond de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen Kinea MW1 in Heerenveen. De spannende wedstrijd eindigde in een krap 11-10 verlies.

Tom Vogelzang, Wolter Benthem, Patty Vogelzang en Trijntje van der Meer startten in de aanval. Henry Bakker, Rick Vogelzang, Evelien Rink en Daniëlle Deli begonnen deze wedstrijd in de verdediging.

De Leonidassers begonnen goed aan de wedstrijd. Al snel kwamen de Noordwoldigers op een 0-1 voorsprong, dankzij een afstandschot van Tom Vogelzang. De voorsprong was van korte duur, want er moest al snel een tegentreffer geïncasseerd worden.

Na de vakwisseling ging het Leonidas voor de wind. Rick Vogelzang was trefzeker van afstand. In de volgende aanval wist Henry Bakker een doelpunt te slepen uit een uitstarter achter de korf. Er werd weer gewisseld van vakken.

Wolter Benthem tekende met een afstandschot voor de 1-4 voorsprong. Kinea antwoordde hierop met ook een afstandschot.

Nu was Leonidas weer aan zet. Henry Bakker zorgde met een afstandschot voor een 2-5 voorsprong. Ook hierna kreeg het verdedigingsvak een tegentreffer.

Een goede actie van Wolter Benthem leverde de groenwitten een strafworp op. Tom Vogelzang verzilverde deze, en zo was de tussenstand inmiddels 3-6.

Vanaf dit moment liet Leonidas kansen onbenut. Kinea wist hier van te profiteren. Van een 3-6 achterstand wist de ploeg terug te komen, en besloot de tussenstand tijdens de pauze op 8-6.

Leonidas moest de zeilen weer bijzetten in de tweede helft, en dat begon goed. Goed samenspel tussen Rick Vogelzang en Henry Bakker zorgde ervoor dat Bakker kon scoren uit een uitstarter. Een omdraaibal van Evelien Rink trok de tussenstand weer gelijk op 8-8.

Kinea zat nog steeds goed in de wedstrijd. Al snel wist de ploeg te scoren van afstand, maar een doorbraak van Jelle Grasmeijer zette 9-9 op het scorebord.

Na het wisselen van vakken, kregen de Leonidassers twee tegentreffers van afstand om de oren. De stand was inmiddels 11-9.

De wedstrijd duurde nog zo'n tien minuten. Patty Vogelzang wist van een knappe afstand de korf te doorboren en 11-10 op het scorebord te zetten. Helaas was dit voor de Leonidassers niet genoeg. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren, en zo eindigde de wedstrijd in een 11-10 verlies.

Op woensdag 2 april speelt Leonidas MW1 de eerste wedstrijd van de veldcompetitie. Er zal uit gespeeld worden tegen VZK/Donkerbroek MW1 - Leonidas MW1.

Voor Leonidas scoorden: Tom Vogelzang (2x), Rick Vogelzang (1x), Patty Vogelzang (1x), Wolther Benthem (1x), Evelien Rink (1x), Jelle Grasmeijer (1x) en Henry Bakker (3x).