MW1 komt tekort tegen Spannum

Leonidas MW1 en Spannum MW1 speelden afgelopen dinsdag tegen elkaar in Sporthal De Duker. De Leonidassers kwamen wat scorend vermogen tekort, en verloren met 8-15.

Om 20:15 uur startte de wedstrijd. In het aanvalsvak startten Henry Bakker, Wolter Benthem, Evelien Rink en Kim Stuiver. Het verdedigingsvak werd vertegenwoordigd door Rick Vogelzang, Tom Vogelzang, Silvia Wolbers en Patty Vogelzang.

De gasten wisten als eerste de korf te doorboren van afstand, en gelijk op voorsprong te komen. Evelien Rink wist na een goede actie vrij te komen, en de gelijkmaker uit een doorbraak te slepen.

Nu was het de beurt aan Spannum. In korte tijd verschenen 1-2, 1-3 en 1-4 op het scorebord. Een afstander van Wolter Benthem doorbrak de stilte aan Leonidas' zijde.

Na de vakwisseling was ook Silvia Wolbers trefzeker. Van een flinke afstand wist Wolbers de korf te treffen en bracht daarmee de stand op 3-4.

Tot aan de pauze kwamen de Leonidassers niet meer tot scoren. Spannum wist nog tweemaal de korf te treffen, en zo gingen beide ploegen met een 3-6 tussenstand de kleedkamers in voor de pauze.

Na de pauze wist Spannum al snel te scoren. Ditmaal scoorde een dame uit een uitstarter en zette daarmee 3-7 op het scorebord. Hierna was het wederom Silvia Wolbers die met een fraaie afstander wist te scoren.

Nadat een tegentreffer was geïncasseerd, wist Henry Bakker de korf van afstand te treffen. De tussenstand was inmiddels 5-8, maar dit was van korte duur. De gasten waren trefzeker van afstand, en liepen al snel uit naar een 5-11 voorsprong.

Een klein kansje door Wolter Benthem verkleinde de achterstand, maar al snel antwoordde Spannum hier weer op met een afstandschot.

Jelle Grasmeijer, die na de pauze in het veld kwam voor Tom Vogelzang, wist na goed samenspel met Rick Vogelzang te scoren uit een afstander. Hierna wist Spannum weer tweemaal de korf te treffen.

De laatste minuten van de tweede helft braken aan. Henry Bakker wist nog eenmaal voor zijn ploeg van afstand te scoren. Spannum sloot de wedstrijd af met nog een laatste tegentreffer. De wedstrijd eindigde in een 8-15 verlies.

Woensdag 5 maart speelt Leonidas MW1 de laatste (uit)wedstrijd van deze zaalcompetitie. De wedstrijd zal tegen Kinea worden gespeeld.