Moeizame overwinning Leonidas

Het eerste team van Leonidas behaalde afgelopen weekeinde een moeizame overwinning op Mid-Fryslân 7. Leonidas wist desondanks de vele kansen toch te winnen met 15-10.

De eerste helft van de wedstrijd verliep wat moeizaam. Er werden teveel kansen gemist. De groenwitten wisten in de tweede helft pas het verschil te maken.

Leonidas moest het deze doen zonder speelster Evelyn Knol, maar er kon een beroep worden gedaan op Patty Vogelzang. Zo werd er begonnen met Rick Vogelzang, Jarno Jonkers, Doreen de Vries en Meta Stoelwinder in de aanval. De verdediging bestond uit Henry Bakker, Frank Vermeeren, Anna Hoogenkamp en Patty Vogelzang.

Na enkele aanvallen wist Rick Vogelzang met een treffer van afstand zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te zetten. Via eveneens een afstander, kwamen de gasten op 1-1 . De eerste vakwisseling was een feit.

Een van de heren van Mid-Fryslân maakte een overtreding die door de dienstdoende arbiter werd bestraft met een strafworp. Anna Hoogenkamp benutte deze kans. Enkele aanvallen hierna wist Henry Bakker van afstand Leonidas naar een 3-1 voorsprong te schieten.

Doreen de Vries nam het vierde doelpunt van Leonidas oor haar rekening. Van afstand wist De Vries de korf te treffen. Mid-Fryslân begon steeds fysieker te spelen, waardoor het spel met enige regelmaat door de scheidsrechter stilgelegd moest worden. De ploeg zette vervolgens 4-2 op het scorebord.

Via een afstander van Anna Hoogenkamp kwamen de Leonidassers op een 5-2 voorsprong, maar dankzij een afstander aan de andere kant, behield Mid-Fryslân een achterstand van slechts twee punten.

Na de vakwisseling die volgde, was het eerste aanvalsvak van Leonidas weer aan zet. Van afstand maakte Jarno Jonkers de zesde treffer. Toch wisten de gasten via een doorbraak mee te komen. Frank Vermeeren wist van afstand de korf te vinden, waarna Mid-Fryslân een punt sleepte uit een klein kansje: 7-5.

De laatste fase van de eerste helft was inmiddels aangebroken. Mid-Fryslân kwam op 7-6, waarna Meta Stoelwinder de laatste treffer van Leonidas in de eerste helft maakte. Leonidas verzaakte deze voorsprong vast te houden, want de gasten wisten nog tweemaal te scoren. Met een 8-8 tussenstand werd er gepauzeerd.

Leonidas begon goed en met frisse moed aan de tweede helft. Jarno Jonkers maakte een treffer van afstand, en Rick Vogelzang verzilverde een strafworp, nadat een heer de bal bij Doreen de Vries uit de handen sloeg.

Frank Vermeeren sleepte een punt uit een klein kansje, waarna Mid-Fryslân dit voorbeeld volgde. Een overtreding van Leonidas leverde de gasten een strafworp op die ook werd verzilverd.

Leonidas liet zich door het fysieke spel en het gezeur op de scheidsrechter door de gasten niet van de wijs brengen. De ploeg probeerde zich er zo weinig mogelijk van aan te trekken. Via een klein kansje van Jarno Jonkers en een afstander van Rick Vogelzang kwam Leonidas op een 13-9 voorsprong.

Mid-Fryslân had nog een laatste stuiptrekking en scoorde haar tiende en laatste treffer van deze wedstrijd. Leonidas maakte de klus af: aanvoerder Henry Bakker maakte van afstand de 14-10 en via een strafworp door Rick Vogelzang werd de eindstand 15-10.

Leonidas kan zich nu opmaken voor de uitwedstrijd tegen Club Brothers 4, aanstaande zondag in Groningen. De Noordwoldigers behouden na drie overwinningen op rij de koppositie in de poule.

Doelpunten Leonidas: Rick Vogelzang (4x), Anna Hoogenkamp (2x), Henry Bakker (2x), Doreen de Vries (1x), Jarno Jonkers (3x), Frank Vermeeren (2x) en Meta Stoelwinder (1x).