Minister Schippers bezocht KC De Hoeve

Leonidas feliciteert de korfbalclub De Hoeve met de uitverkiezing tot Stellingwerfs sportploeg van het jaar.

De voltallige selectie met trainer/coaches Sake Koelma, Ronald Wessels en teambegeleidster en oud-Leonidasser Femke Krol werd onder luid applaus in de spotlights gezet. Een uitverkiezing waar onze buurtclub De Hoeve terecht trots op is.

Afgelopen dinsdag vond er een verrassend vervolg plaats op de uitverkiezing. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verbleef dinsdag in het kader van de verkiezingscampagne van de VVD in Weststellingwerf.

Als minister van sport had zij te kennen gegeven graag een bezoek te willen brengen aan een sportvereniging. Dat werd KC De Hoeve.

De minister nam tijd voor een ontspannende kennismaking en gesprek met de korfballers, bestuursleden van de KC De Hoeve en Plaatselijk Belang. Zij benadrukte hoe belangrijk sport en korfbalsport is en niet in de laatste plaats voor de jeugd.

De minister was onder de indruk van de sportieve prestaties van dit team en van de prachtig nieuwe dorpshuis accommodatie in De Hoeve.