Midwekers winnen van Heerenveen

Voor het midweekteam stond afgelopen woensdag de thuiswedstrijd tegen Heerenveen MW1 op het programma. De Leonidassers hielden met een uitslag van 12-8 de punten in Noordwolde.

Beide ploegen kwamen goed uit de startblokken. Toch was het de ploeg uit Heerenveen die als eerste de korf wist te vinden, en Leonidas op een 0-1 achterstand zette.

De achterstand was van korte duur. Enkele minuten later antwoordde Trijntje van der Meer met een schot van afstand en zette 1-1 op het scorebord.

Na de 1-1, kon René Zuil de 2-1 op zijn naam bijschrijven dankzij een doorbraak. Een afstander van Zuil zorgde hierna voor een voorsprong van 3-1.

Goed voorbeeld doet volgen, en Henry Bakker doorboorde de korf van afstand. De ploeg uit Heerenveen wist zich in de minuten hierna iets te herstellen. Achtereenvolgens werden er twee afstanders afgerond, wat de tussenstand op 4-3 bracht.

Met nog enkele minuten te gaan voor de eerste helft, wisten René Zuil en Andries van Helden beide de korf nog te vinden. Tussenstand: 6-3.

Na de pauze wist Henry Bakker als eerste de korf te vinden. Van afstand sleepte Bakker de 7-3 binnen.

De Leonidassers kregen nu de smaak te pakken. Heerenveen kwam niet tot scoren, en Leonidas profiteerde hiervan. Treffers van René Zuil, Lourens Looijenga, Evelien Rink en Andries van Helden zorgde voor een riante voorsprong van 11-3. Een tegentreffer van Heerenveen en een afstandschot van René Zuil brachten de stand op 12-4.

Na de 12-4 was het de beurt aan de ploeg uit Heerenveen, die de moed nog niet opgaf. Een doorbraak, twee kleine kansjes en een afstandschot zorgden ervoor dat de wedstrijd eindigde in een 12-8 overwinning voor de groenwitten.

Aanstaande woensdag speelt het midweekteam de uitwedstrijd tegen HHV in Hollandscheveld.