Midwekers verslaan Vefo met 14-9

Het midweekteam van Leonidas heeft gisteravond een mooie 14-9 zege behaald op het team van Vefo. Bij de rust was het 7-4.

De wedstrijd begon met enige vertraging, omdat een scheidsrechter van Noveas niet kwam opdagen. Daarom begon Lenie Vogelzang, aanwezig als toeschouwer, maar vast te fluiten.

Even later nam de gealarmeerde Jurgen Ballast het van haar over. Daardoor kon de wedstrijd gelukkig gewoon gespeeld worden.

Het Leonidas-team was deze wedstrijd versterkt met de A-junioren Ferri Grasmeijer, Evelyn Knol en Lianne Ballast, die met hun eigen team nog volop kansen maken op het kampioenschap.

Daar kan het midweekteam alleen maar van dromen, maar het is allang prettig dat er dit jaar een paar tegenstanders bij zijn, waarvan gewonnen kan wonnen. De A-junioren hadden met vijf treffers daar deze wedstrijd een belangrijk aandeel in.

Tegen Vefo liep Leonidas na een voorzichtige start al snel uit naar 5-1 door afstandstreffers van Lourens Looijenga (3x), Patty Vogelzang en de uitstartende Evelyn Knol.

Vefo kroop daarna voorzichtig terug tot 5-3, maar Ferri Grasmeijer en Lourens Looijenga zorgden van afstand er voor dat de marge bij rust drie treffers was: 7-4.

Na de pauze werd het verschil maximaal vijf treffers (10-5). De ineens met scherp schietende Lianne Ballast (2x) en opnieuw Lourens Looijenga maakten die treffers.

Daarna stokte de productie en wist Vefo het gat weer te verkleinen tot 10-8, maar nog geen twintig seconden na de achtste Vefo-treffer boorde routinier Wolter Benthem met een schot van achter de korf alle illusies van Vefo op een spannende slotfase direct weer de grond in.

Jelle Grasmeijer, die de tweede helft speelde voor Simon Siedsma, maakte er zelfs nog 12-8 van. Via 12-9 bepaalden de topscoorders Lourens Looijenga en Lianne Ballast de eindstand op 14-9.

Volgende week is de revanche, dan staat de uitwedstrijd tegen Vefo op het programma.

Doelpunten Leonidas: Lourens Looijenga (6x), Lianne Ballast (3x), Patty Vogelzang (1x), Ferri Grasmeijer (1x), Evelyn Knol (1x), Wolter Benthem (1x), Jelle Grasmeijer (1x).