Midwekers verliezen van Spannum

In het Friese Franeker speelde gisteren het midweekteam van Leonidas tegen het midweekteam van Spannum. De Leonidassers verloren met 10-6, en gingen dus zonder punten naar huis.

Het aanvalsvak van de Leonidassers werd gevormd door René Zuil, Jelle Grasmeijer, Evelien Rink en Silvia Wolbers. Henry Bakker, Wolter Benthem, Patty Vogelang en Daniëlle Deli vormden het verdediginsvak.

Met een fraaie afstander wist Silvia Wolbers haar team op een 0-1 voorsprong te zetten. Een paar aanvallen later kon het verdedigingsvak niet voorkomen dat Spannum de korf van afstand wist te treffen. Stand: 1-1.

Na de gelijkmaker door Spannum, hadden de Leonidassers moeite met het treffen van de korf. De ploeg uit Franeker wist uit te lopen naar een 5-1 voorsprong.

Tegen het einde van de eerste helft wist Henry Bakker vrij te komen na het oplossen onder de korf met Patty Vogelzang, en van afstand de 5-2 binnen te slepen. Een tegentreffer van Spannum zorgde voor een tussenstand van 6-2, waarna de pauze aanbrak.

Na de pauze wist Spannum als eerste de korf te vinden. Daarna volgende René Zuil, die met een afstander zijn ploeg de 7-3 bezorgde. Ondertussen was Kim Stuiver in het veld gekomen voor Evelien Rink, en Ferri Grasmeijer voor Jelle Grasmeijer.

Een overtreding door Spannum leverde de Leonidassers een vrije bal op. Henry Bakker wist deze te verzilveren. Een aanval later wist Patty Vogelzang de korf te vinden. Vogelzang scoorde uit een klein kansje onder de korf.

Na de vakwisseling was René Zuil trefzeker van afstand, en zette daarmee de tussenstand op 7-6. Voor de Leonidassers was het helaas de laatste keer dat ze in deze wedstrijd tot scoren kwamen. Spannum wist de korf nog driemaal te vinden, en zette daarmee een eindstand van 10-6 op het scorebord.

Voor Leonidas scoorden: Silvia Wolbers (1x), Henry Bakker (2x), René Zuil (2x) en Patty Vogelzang (1x).

Aanstaande woensdag 20 november spelen de Leonidassers in Sporthal De Duker tegen Heerenveen MW1. De wedstrijd begint om 21:30 uur.