Midwekers grijpen nét naast punten

Het midweekteam greep afgelopen donderdag nét naast de punten. In het duel tegen en in Drachten vielen er aan beide kanten weinig punten. KV Drachten ging er uiteindelijk met de twee punten vandoor.

Het midweekteam van Drachten kwam goed uit de startblokken. Binnen tien minuten wist de ploeg op een 2-0 voorsprong te komen.

Het duurde enige tijd voordat Silvia Wolbers als eerste van de groenwitten de korf op een fraaie afstand wist te treffen. Goed werk onder de korf zorgde ervoor dat Anja Kallenkoot een punt uit een klein kansje wist te slepen.

Terwijl de laatste fase van de eerste helft aanbrak, wisten de Drachtenaren nog tweemaal de korf van afstand te treffen. Zodoende werd er met een 4-2 achterstand gepauzeerd.

In de tweede helft kwamen Jelle Grasmeijer en Henry Bakker in het veld voor Tom Vogelzang en Jan ten Hof.

Het duurde enkele aanvallen, waarna Henry Bakker een punt uit een afstander sleepte. Niet veel later volgde een tweede treffer van Bakker die een gelijke stand van 4-4 opleverde.

Na de vakwisseling vielen een hele tijd aan beide kanten geen doelpunten. Uiteindelijk was het Drachten die van afstand de korf nog eenmaal wist te treffen. Hiermee eindigde de wedstrijd in een 5-4 verlies voor de Noordwoldigers.

Voor Leonidas scoorden: Silvia Wolbers (1x), Anja Kallenkoot (1x) en Henry Bakker (2x).

Aanstaande woensdag speelt Leonidas MW1 thuis tegen Wêz Handich/DOW MW1. De wedstrijd begint om 20:00 uur in Noordwolde.