Midweekteam wint van Moedig Voorwaarts

In Vledder won Leonidas MW1 afgelopen woensdagavond van Moedig Voorwaarts MW2. In de tweede helft pakten de Leonidassers de voorsprong en gaven deze niet meer uit handen.

De Noordwoldigers begonnen met Henry Bakker, Simon Siedsma, Meta Stoelwinder en Kim Stuiver in de aanval. Rick Vogelzang, Ferri Grasmeijer, Anna Hoogenkamp en Anja Kallenkoot in de verdediging.

Meta Stoelwinder maakte deze wedstrijd haar debuut bij Leonidas. En wat is er nou mooier dan scoren tijdens je debuut? De eerste treffer van in de wedstrijd kwam dan ook op naam van Stoelwinder te staan, na een fraaie doorbraak.

Het aanvalsvak van de Leonidassers kwam lekker op gang. Niet veel later bracht Henry Bakker de midwekers op een 0-2 voorsprong. Na de eerste vakwisseling tilde Ferri Grasmeijer via een doorbraak de stand naar 0-3.

Uiteindelijk wist ook Moedig Voorwaarts de korf te vinden. Via drie achtereenvolgende afstanders, kwam de ploeg weer terug op 3-3. In de eindfase van de eerste helft wist Moedig Voorwaarts via een doorbraak op een 4-3 voorsprong te komen. De pauze volgde.

Jelle Grasmeijer kwam in het veld voor Simon Siedsma, en Hester Dekker voor Anna Hoogenkamp.

Na de pauze wist Ferri Grasmeijer razendsnel de vierde treffer voor de Leonidassers te maken; binnen vijftien seconden wist Grasmeijer van afstand de korf te doorboren. Er volgde nu weer een vakwisseling.

Van afstand was Henry Bakker tweemaal trefzeker, en bracht de Noordwoldigers daarmee op een 4-6 voorsprong. Moedig Voorwaarts scoorde vervolgens de 5-6, waarna Rick Vogelzang van afstand de 5-7 wist te maken.

Kim Stuiver wist vrij te komen na een actie van Meta Stoelwinder, en benutte haar kans van afstand: 5-8.

Met nog zo'n tien minuten te spelen, was het zaak om scherp te blijven en de voorsprong te behouden. Toch konden de Leonidassers niet voorkomen dat Moedig Voorwaarts na twee treffers van afstand terug wist te komen op 7-8.

Via een overtreding kreeg Leonidas een vrije bal. Rick Vogelzang benutte deze kans na aangeven van Hester Dekker en zo'n hadden de Noordwoldigers weer een marge van twee punten. De laatste vakwisseling volgde.

Het aanvalsvak van Leonidas kreeg nog enkele kansen in de laatste minuten, maar men wist de korf niet te treffen. Een van de heren van Moedig Voorwaarts scoorde het laatste doelpunt in deze wedstrijd, en zo eindigde deze wedstrijd in een 8-9 overwinning voor het midweekteam.

Voor Leonidas scoorden: Henry Bakker (3x), Ferri Grasmeijer (2x), Meta Stoelwinder (1x), Kim Stuiver (1x) en Rick Vogelzang (2x).

Aanstaande woensdag 24 februari zal de inhaalwedstrijd tegen ZKC '19 worden gespeeld. De wedstrijd begint om 21:00 uur in Zuidwolde.