Midweekteam nog steeds puntloos

Onder goede weersomstandigheden speelde het midweekteam gisteravond tegen SCO MW1 uit Oldeholtpade. Helaas zijn de groenwitten na deze wedstrijd nog steeds puntloos. Er werd verloren met 8-11.

De Leonidassers startten met Henry Bakker, Jelle Grasmeijer, Evelien Rink en Daniëlle Deli in het aanvalsvak. Daar tegenover startten René Zuil, Wolter Benthem, Silvia Wolbers en Patty Vogelzang in het verdedigingsvak.

De eerste aanvallen van de Leonidassers leverde geen treffers op. Te snel balverlies onder de korf zorgde er mede voor dat er weinig kansen benut konden worden. Dit gaf SCO de kans om op voorsprong te komen. Al snel wist de ploeg uit Oldeholtpade op een 0-3 voorsprong te komen.

René Zuil wist als eerste van de Leonidassers de weg naar de korf te vinden. Hierna werd er gewisseld van vakken, en werd er door Leonidas een overtreding begaan die met een strafworp werd afgestraft. De stand kwam hiermee op 1-4.

Het aanvalsvak zette een goede aanval neer, waarna Evelien Rink kon scoren (met één hand) uit een doorbraak.

Er werd wederom gewisseld van vakken. De Leonidassers moesten een afstander van SCO incasseren, maar kort daarna wist ook Patty Vogelzang de korf van afstand te treffen.

In de laatste minuten van de eerste helft, kreeg Leonidas nog één tegentreffer. Dit bracht de tussenstand op 3-6 met de pauze.

Na de pauze kwam Rick Vogelzang in het veld voor Jelle Grasmeijer.

Het aanvalsvak zette een goede aanval op, waarna Henry Bakker de korf van afstand wist te treffen.

Na het wisselen van de vakken, wist ook René Zuil te scoren uit een afstandschot. Het verdedigingsvak kreeg een doorbraak tegen waardoor er 5-7 op het scorebord kwam te staan.

Onoplettendheid bij SCO zorgde ervoor dat Evelien Rink de korf wist te treffen na een omdraaibal voor de korf.

De Leonidassers voelden aan dat er toch nog wat te halen viel. Toch moesten de Noordwoldigers een strafworp van SCO incasseren, en daarna ook een afstandschot.

De stand was inmiddels 6-9. Goed werk in het aanvalsvak, leverde een strafworp op. De strafworp werd door René Zuil verzilverd. Daarna was het Evelien Rink die wist te scoren uit een klein kansje.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd wist de ploeg uit Oldeholtpade nog tweemaal de korf te vinden. De Noordwoldigers kwamen niet meer tot scoren, en verloren zo de wedstrijd met 8-11.

Volgende week donderdag 24 april speelt Leonidas MW1 uit tegen SCO MW1. De wedstrijd begint om 20:15 uur in Oldeholtpade.

In het fotoarchief zijn enkele foto's van deze wedstrijd te vinden.