• Wij maken Leonidas nog groener!
  • Korfbal Totaal
  • Word lid!
  • SponsorKliks

Midweekteam laat kansen onbenut

De midweekteams van Leonidas en De Hoeve ontmoetten elkaar gisteravond weer in Sporthal De Duker. De Leonidassers lieten veel kansen onbenut, en moesten het doen met een 12-5 verlies.

Met De Hoeve als thuisspelende ploeg, werd er om 21:30 uur gestart met de wedstrijd. Leonidas begon met Henry Bakker, Wolter Benthem, Patty Vogelzang en Astrid Augustijn in de aanval. Het verdedigingsvak werd gevormd door Rick Vogelzang, Tom Vogelzang, Evelien Rink en Kim Stuiver.

De Leonidassers kwamen moeizaam op gang. De Hoeve wist al snel 1-0 en daarna 2-0 op het scorebord te zetten; een afstandschot en een uitstarter waren hiervoor verantwoordelijk. De voorsprong smaakte kennelijk naar meer, want al snel verschenen de 3-0 en 4-0 voorsprong op het scorebord.

Voor Leonidas wist Wolter Benthem als eerste te scoren van afstand, en zette hiermee de stand op 4-1. Hierna moesten de Leonidassers wederom twee treffers incasseren. Een treffer van afstand door Rick Vogelzang, zorgde ervoor dat beide ploegen met een 6-2 tussenstand konden pauzeren.

Ook aan het begin van de tweede helft nam De Hoeve het voortouw. Een klein kansje en een strafworp leverden de ploeg uit De Hoeve de 7-2 en de 8-2 op.

Goed samenspel in het aanvalsvak van Leonidas, zorgde ervoor dat Jelle Grasmeijer kon scoren uit een klein kansje. Hierna was het weer de beurt aan De Hoeve die wist uit te lopen naar 11-3.

Trijntje van der Meer deed nog een duit in de zak, en scoorde uit een doorbraak. De tussenstand was inmiddels 11-4. Evelien Rink was trefzeker van afstand en zette 11-5 op het scorebord.

Met nog enkele minuten te gaan, wist De Hoeve nog eenmaal te scoren. De eindstand werd hiermee 12-5.