Midweekteam komt in tweede helft tekort

In Sporthal De Duker werd gisteravond de wedstrijd Leonidas MW1 - Joure MW1 gespeeld. De groenwitten konden het goede spel van de eerste helft niet vasthouden en verzuimden winst. Er werd verloren met 8-12.

Leonidas begon met Rick Vogelzang, Tom Vogelzang, Evelien Rink en Kim Stuiver in de aanval. In het andere vak Henry Bakker, Ferry Grasmeijer, Patty Vogelzang en Silvia Wolbers in de verdediging.

De Noordwoldigers kwamen goed uit de startblokken. Een afstandschot van Evelien Rink leverde al snel de 1-0 op. Ook Rick Vogelzang was trefzeker en zette de voorsprong op 2-0 na een afstandschot.

Na de vakwisseling verzuimden de Leonidassers om de voorsprong verder uit te breiden. De ploeg moest bovendien twee tegentreffers van Joure incasseren, waardoor de stand 2-2 werd.

Een uistarter van Rick Vogelzang zette 3-2 op het scorebord, waarna Joure antwoordde met een schot van afstand.

Beide ploegen zaten elkaar goed op de hielen. In het aanvalsvak wist Henry Bakker te scoren uit een uitstarter achter de korf. Joure was hierna weer aan zet en zette weer een gelijke stand van 4-4 op het scorebord.

Er werd weer gewisseld van vakken, en in de eerste aanval van Joure kwam een doelpunt voor Joure. Joure stond nu voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong. De voorsprong was van korte duur, want een vrije bal namens Rick Vogelzang leverde de 5-5 op.

Joure zette 5-6 op het scorebord na een treffend afstandschot. Een overtreding van Joure in het aanvalsvak van Leonidas, leverde de Leonidassers een strafworp op. Henry Bakker verzilverde deze en bracht hiermee de stand op 6-6.

Aan het einde van de eerste helft, wist Joure nog tweemaal te scoren. Een strafworp en een afstandschot, leverde de ploeg uit Joure een voorsprong van 6-8 op.

De Leonidassers begonnen sterk aan de tweede helft. Een doorbraak van Ferry Grasmeijer zorgde voor de 7-8.

In de volgende aanval van Leonidas, was Henry Bakker trefzeker van afstand. Bakker zette de stand weer gelijk op 8-8, na een schot van afstand.

Vanaf dit moment verzaakten de Leonidassers de korf te treffen, waar Joure van profiteerde. Joure wist nog viermaal te scoren tot aan het einde van de wedstrijd, en hiermee viel het doek voor de Noordwoldigers. Er werd verloren met 8-12.

Aanstaande woensdag spelen de Leonidassers in Sporthal De Duker uit tegen De Hoeve MW1. De wedstrijd begint om 21:30 uur.

{youtube}Y5md8nJIvJI{/youtube}