Midweekteam houdt punten in huis

In Sporthal De Duker ontvingen de Leonidassers gisteravond het midweekteam van Heerenveen. Met een krappe overwinning van 7-6 hielden de Noordwoldigers de punten in eigen huis.

De laatste ontmoetingen met Heerenveen (op het veld), eindigden in winst voor Leonidas. De Leonidassers waren erop gebrand om twee punten te verdienen, mede door het verlies van vorige week tegen Spannum.

In de basis startten René Zuil, Tom Vogelzang, Evelien Rink en Silvia Wolbers in de aanval. In de verdediging begonnen Henry Bakker, Rick Vogelzang, Patty Vogelzang en Kim Stuiver.

Na drie minuten spelen wist Heerenveen als eerste de korf te vinden. Een afstander bezorgde de gasten de 0-1 voorsprong. Deze voorsprong zou voor Heerenveen ook de enige voorsprong in de zijn.

Evelien Rink schoot haar team van afstand naar een 1-1 gelijkspel. Na de vakwisseling zette Rick Vogelzang de Noordwoldigers op een 2-1 voorsprong.

Het verdedigingsvak moest een treffer van Heerenveen incasseren, waardoor het 2-2 werd.

Na wederom een vakwisseling, was Tom Vogelzang tweemaal trefzeker van afstand. Hiermee kwamen de Leonidassers op een 4-2 voorsprong.

Een uitstarter van Patty Vogelzang zorgde voor een 5-2 stand op het scorebord. In de laatste minuten van de eerste helft, wisten de gasten uit Heerenveen nog eenmaal de korf te vinden.

Na de pauze werden er een aantal wissels ingezet aan Leonidas' zijde. Daniëlle Deli wist met een knappe afstander de 6-3 binnen te slepen.

De ploeg uit Heerenveen gaf de moed nog niet op. Het spel werd beloond met twee rake afstandschoten van Heerenveen, waardoor de Leonidassers nog een kleine voorsprong van 6-5 hadden.

In het aanvalsvak leidde een goed opgezette actie ertoe, dat Henry Bakker kon scoren uit een doorbraak. Stand: 7-5.

De laatste vijf minuten van de wedstrijd braken aan. De ploeg uit Heerenveen bleef strijden voor nog minimaal een gelijkspel. De strijd werd beloond met een afstandschot, waardoor de stand op het scorebord op 7-6 kwam te staan.

Leonidas bleef in de laatste minuten nog goed aanvals- en verdedigingswerk leveren. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren, en zo eindigde de wedstrijd in een 7-6 overwinning voor de Leonidassers.

Volgende week woensdag speelt Leonidas de uitwedstrijd tegen Joure.