Midweek verliest laatste wedstrijd

Voor het midweek-team stond afgelopen dinsdag de laatste wedstrijd van de veldcompetitie op het programma. Er werd afgereisd naar Assen, voor de wedstrijd tegen VDW-OLS MW1.

Onder herfstachtige weersomstandigheden, werd er om 20:30 uur begonnen aan de wedstrijd.

Het verdedigingsvak (bestaande uit Henry Bakker, Wolter Benthem, Daniëlle Deli en Trijntje van der Meer) kon niet voorkomen dat VDW-OLS als eerste de korf wist te treffen.

Maar in het aanvalsvak van de Leonidassers (René Zuil, Lourens Looijenga, Evelien Rink en Kim Stuiver) wist Evelien Rink al snel de gelijkmaker te maken. Van afstand wist Rink de korf te treffen.

Na de vakwisseling waren de Assenaren weer aan zet. Een vrije bal leverde de ploeg een punt op. Maar in het aanvalsvak van Leonidas, wist Trijntje van der Meer een punt uit een doorbraak te slepen.

Het 2-2 gelijkspel was van korte duur. Een strafworp en een afstandschot bezorgden VDW-OLS de 4-2 voorsprong.

Na het wisselen van de vakken, wist Henry Bakker van afstand te scoren, nadat de bal door ploeggenoten was onderschept. Hierna moesten er twee tegentreffers worden geïncasseerd.

René Zuil wist in de eerste helft nog eenmaal te scoren voor zijn ploeg. De ploeg uit Assen wisten de voorsprong tot aan de pauze uit te breiden naar 9-4.

Leonidas begon sterk aan de tweede helft; een doorbraak van Evelien Rink en een afstandschot van Henry Bakker brachten de tussenstand op 9-6. Nadat VDW-OLS had gescoord, was het René Zuil die de stand naar 10-7 tilde. Het verdedigingsvak incasseerde nog een tegentreffer, waarna er weer werd gewisseld van vakken.

Henry Bakker was nu tweemaal trefzeker. Uit een klein kansje bij de korf en een afstander wist Bakker twee punten te slepen. De tussenstand was inmiddels 11-9. De Assenaren vergrootten hun voorsprong naar 12-9.

Lourens Looijenga verkleinde de achterstand van Leonidas naar 12-10 door een afstandschot.

Helaas lukte het de Leonidassers niet om VDW-OLS in te halen. De ploeg uit Assen wist nog tweemaal de korf te treffen. Henry Bakker zorgde met een afstandschot voor de eindstand van 14-11.

Voor Leonidas scoorden Henry Bakker (5x), René Zuil (2x), Evelien Rink (2x), Trijntje van der Meer (1x) en Lourens Looijenga (1x).