Midweek verliest eerste veldwedstrijd

Gisteravond reisde de delegatie van Leonidas MW1 af naar het Friese Haule, om te spelen tegen VZK/Donkerbroek MW1. De wedstrijd eindigde in een 11-7 verlies.

De Leonidassers begonnen met Tom Vogelzang, Wolter Benthem, Silvia Wolbers en Patty Vogelzang in het aanvalsvak. Henry Bakker, Andries van Helden, Daniëlle Deli en Evelien Rink startten in de verdediging.

Het duurde enkele momenten, maar VZK/Donkerbroek wist als eerste de korf te treffen na een uitstarter. Niet veel later volgende een afstandschot, waarna de eerste vakwisseling plaatsvond.

Andries van Helden wist een mooie kans achter de korf te benutten en hiermee de stand op 2-1 te zetten. Het verdedigingsvak moest daarna een schot van afstand incasseren. Na de vakwisseling was VZK/Donkerbroek wederom trefzeker van afstand.

Het aanvalsvak van Leonidas wist een vrije bal te slepen uit een overtreding van VZK/Donkerbroek. Patty Vogelzang nam de vrije bal, en wist hier een punt uit te slepen. De stand was inmiddels 4-2.

Een doorbraak van VZK/Donkerbroek tilde de stand naar 5-2. Goed combinatiewerk in het aanvalsvak van Leonidas, zorgde ervoor dat Evelien Rink kon scoren achter de korf.

Een afstander van de tegenpartij zorgde ervoor dat de eindstand van de eerste helft kwam op 6-3.

Na de pauze was VZK/Donkerbroek direct trefzeker van afstand. Henry Bakker antwoordde hierop met een schot van afstand.

Het aanvalsvak van Leonidas kreeg in de tweede helft meer moeite met het vinden van de korf. Dit werd grotendeels veroorzaakt door het slecht verlichte veld van VZK/Donkerbroek, waardoor de Leonidassers in een te donker deel van het veld moesten aanvallen.

Maar een goede actie van Evelien Rink leverde de Leonidassers een strafworp op. Rink benutte deze zelf, en bracht hiermee de tussenstand op 7-5.

Na de strafworp van Evelien Rink, wist VZK/Donkerbroek de korf tweemaal van afstand te doorboren. De Leonidassers keken nu tegen een 9-5 achterstand aan.

Een afstandschot van Henry Bakker leverde de 9-6 op, maar VZK/Donkerbroek antwoordde hier al snel weer op met een afstandschot.

In de laatste minuten van de wedstrijd wisten beide teams nog eenmaal de korf te vinden. De wedstrijd eindigde in een 11-7 verlies.

Aanstaande woensdag 9 april speelt Leonidas MW1 tegen VDW-OLS MW1. De wedstrijd begint om 20:00 uur op het korfbalveld van Leonidas in Noordwolde.

In het fotoarchief zijn nog enkele foto's van deze wedstrijd te vinden.