• SponsorKliks
  • Wij maken Leonidas nog groener!
  • Korfbal Totaal
  • Word lid!

Midweek-team lijdt nederlaag

Het midweek-team van KV Leonidas leed afgelopen woensdag een 4-15 nederlaag tegen HHV MW1 uit Hollandscheveld.

De ploeg uit Hollandscheveld kwam goed uit de startblokken en wist via een doorbraak en een afstandschot al vrij snel op een 0-2 voorsprong te komen. Een strafworp voor Leonidas die de 1-2 kon opleveren, werd gemist.

HHV creëerde veel kansen. Goed vangwerk onder de korf, zorgde ervoor dat de ploeg per aanval meerdere kansen kreeg om de korf te treffen. Die kansen werden dan ook goed benut. Zo wist HHV uit te lopen naar een 0-7 voorsprong.

Pas in de 24e minuut wist Wolter Benthem een punt te slepen uit een klein kansje onder de korf. Een treffer van afstand door HHV werd snel beantwoord door een fraaie afstander van Simon Siedsma.

In de laatste twee minuten van de eerste helft trof HHV nog eenmaal de korf. Met een 2-9 tussenstand werd er gepauzeerd.

Aan het begin van de tweede helft wist Lourens Looijenga de korf van afstand te doorboren. Twee kleine kansjes en een doorbraak voor de gasten, brachten de Noordwoldigers nog verder op achterstand.

Helaas zou er voor de Leonidassers deze avond niet veel meer in zitten. Lourens Looijenga wist nog eenmaal de korf van afstand te treffen, waarna HHV met drie treffers de uitslag bepaalde op 4-15.