Midweek Leonidas walst over Noveas

Leonidas MW1 won vorige week de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie. Met een 7-21 nederlaag werd Noveas van het veld geveegd.

Nadat Noveas het eerste doelpunt van de wedstrijd voor eigen rekening nam, zorgde Rick Vogelzang met een afstander voor de gelijkmaker.

Na de gelijkmaker van Leonidas, waren het Ferri Grasmeijer, Patty Vogelzang en Wolter Benthem die de stand naar een 1-4 voorsprong wisten te brengen.

Noveas maakt van afstand de 2-4, maar moest daarna toezien hoe de Noordwoldigers uitliepen naar 2-8; Patty Vogelzang sleepte twee punten uit een klein kansje en een doorbraak, waarna broer Rick Vogelzang ook tweemaal scoorde.

Een overtreding door Leonidas werd bestraft met en strafworp, die niet door Noveas werd gemist. Anja Kallenkoot zette de tussenstand op 3-9 waarna er werd gepauzeerd.

Het was duidelijk dat de Leonidassers deze avond de sterkere partij waren en de overhand hadden. Na de pauze was het alweer snel raak; Mariska van der Schoot scoorde het tiende doelpunt, waarna Rick Vogelzang 3-11 op het scorebord zette.

Via twee treffers van Lourens Looijenga liep het midweekteam van Leonidas uit naar 3-13. Noveas benutte een strafworp, waarna Rick Vogelzang wist te scoren uit een vrije bal. Lourens Looijenga zette daarna met een uitstarter en een strafworp de voorsprong op 4-16.

Voor de derde keer in de wedstrijd, kreeg Noveas een starfworp toegekend. Ook deze keer werd er niet door de Steenwijkers gemist. Een klein kansje door Kim Stuiver leverde de 5-17 op. Noveas scoorde hierna uit een doorbraak.

De ploeg uit Steenwijk had niet veel meer in te brengen, terwijl de Leonidassers nog steeds uitliepen: een strafworp door Lourens Looijenga, een klein kansje door Kim Stuiver, een afstandschot van Rick Vogelzang en een klein kansje door Jelle Grasmeijer betekenden een 6-21 voorsprong.

in de laatste fase van de wedstrijd kwam Noveas nog één keer tot scoren. De wedstrijd eindigde in een 7-21 overwinning voor de Leonidassers.