Midweek hervat competitie met verlies

Na een korte onderbreking van de competitie, kon het midweekteam van Leonidas afgelopen woensdag de eerste wedstrijd van dit jaar spelen. Helaas werd er in Heerenveen met 12-7 verloren van Heerenveen MW1.

De Leonidassers begonnen moeizaam aan de wedstrijd, en hadden moeite met het vinden van de korf. Heerenveen wist hiervan te profiteren, en wist tot aan de 20e minuut op een 4-0 voorsprong te komen.

In de 22e minuut zorgde Henry Bakker voor de eerste treffer van de Leonidassers, waarmee eindelijk de hatelijke nul van het scorebord verdween.

Niet veel later volgde Wolter Benthem met een shot van afstand, en verkleinde de achterstand naar 4-2.

Na het wisselen van de vakken, moest Leonidas een doorbraak incasseren. Tom Vogelzang was in de aanval hierna trefzeker van afstand, en sleepte de 5-3 binnen.

De laatste minuten van de wedstrijd tikten weg. Heerenveen wist van afstand de korf nog eenmaal te vinden. Nadat de bal was onderschept in de hierna volgende verdediging, wist Henry Bakker in de laatste halve minuut de korf nog eenmaal van afstand te treffen. Met een 6-4 tussenstand, begon men aan de pauze.

Na de pauze zorgde Trijntje van der Meer met een doorbraak voor de 6-5 tussenstand. De ploeg uit Heerenveen gaf de moed nog niet op, en wist hierna de korf van afstand te treffen. Silvia Wolbers volgde het voorbeeld van Trijntje van der Meer, en sleepte ook een punt uit een doorbraak.

Er brak nu weer even een periode aan, waarin de Leonidassers moeite kregen met scoren. Heerenveen liep verder uit, en zo was de tussenstand in de laatste minuten 11-6.

Henry Bakker wist voor zijn team nog eenmaal te scoren. Hierna werd er nog eenmaal door Heerenveen gescoord en hiermee eindigde de wedstrijd in een 12-7 verlies voor de Noordwoldigers.

Aanstaande woensdag speelt Leonidas MW1 thuis tegen Joure MW1 in Sporthal De Duker. De wedstrijd begint om 21:30 uur.