Menno de Vries trainer Leonidas

Menno de Vries uit Oldeberkoop is de nieuwe trainer van het eerste team van korfbalvereniging Leonidas uit Noordwolde. De 24-jarige trainer is al zijn gehele korfbalcarrière actief voor KC De Hoeve.

Menno speelt ook het komend seizoen weer in het eerste team van KC De Hoeve.

Ook is Menno kwa opleiding nadrukkelijk met sport bezig. Hij zit in de laatste fase van de opleiding sportmanagement in Groningen. Sport is namelijk de grote passie van Menno, zowel zelf actief spelen of andere sporten bekijken. Zo was hij onlangs aanwezig bij de voetbalwedstrijd om de Duitse supercup tussen Dortmund en Bayern München, maar ook Wembley in Londen is bekend terrein.

Menno trainde eerder diverse jeugdploegen bij De Hoeve en was daar de afgelopen drie jaar trainer van het derde seniorenteam, dat speelt in de tweede klasse. "Ik heb in de loop van de jaren een eigen visie op het korfbalspelletje ontwikkeld door eigen ervaringen van hoog spelen, plus werken met verschillende trainers bij de club en district teams." Zo noemt Menno vooral de huidige coach van De Hoeve, Sake Koelma, een inspiratiebron.

"Bij Leonidas is het een mooie uitdaging om met een nieuw team een goede combinatie te vinden tussen plezier en presteren. Ik wil het individu beter maken en daardoor als team beter te worden. Mijn kijk op het spelletje hoop ik dan ook terug te zien in de wedstrijden."

Marcel Koelma
Voor Leonidas is ook de wisselwerking met Sake’s zoon Marcel Koelma interessant. Marcel debuteert het komend seizoen als speler in het eerste team van De Hoeve. Hij stapt over van DOS '46. Hij was het afgelopen seizoen al coördinerend jeugdtrainer van Leonidas. De overeenkomst met Marcel is met een jaar verlengd. Het is zijn taak om de steeds groter wordende groep jeugdspelers, waaronder het komend seizoen twee B-teams, aansluiting te laten vinden op het eerste team, dat na een jaar afwezigheid dus terugkeert in de vierde klasse. Dat Menno en Marcel elkaar heel goed kennen, speelt ook zeker een rol in de keuze van het bestuur voor Menno als trainer.

Programma

Leonidas start de competitie op zondag 31 augustus in Winschoten met een uitwedstrijd tegen Korwi. Daarna volgt op 7 september de eerste thuiswedstrijd tegen VZK/Donkerbroek. Op zaterdag 13 september staat de volgende interessante derby gepland tegen het naar de vierde klasse gedegradeerde Lintjo uit Oldeberkoop, dat wordt getraind door Leonidas-speler René Zuil, die daarvoor trainer was van Koru en Leonidas. Leonidas 1 speelt tot half oktober verder tegen SDO uit Schoonoord, Vefo uit Veeningen, Kia uit Koekange en de fusieclub Wez Warber/Wez Fluch uit Goutum.