Matige hervatting veldseizoen

Leonidas speelde gisteren haar eerste wedstrijd weer op het veld. Er werd afgereisd naar Pesse, om daar te spelen tegen Niek. De vorige ontmoeting leverde de Leonidassers twee punten op. Ditmaal waren de punten voor Niek.

Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Evelien Rink en Lisa de Boer startten in de aanval. René Zuil, Henry Bakker, Mieke Zijlstra en Daniëlle Deli vertegenwoordigden het verdedigingsvak. Patty Vogelzang en Bea van der Wagen konden in verband met werk niet aanwezig zijn.

Na enkele aanvallen wist de ploeg uit Pesse al op voorsprong te komen. Na een afstandschot en een klein kansje stonden de groenwitten met 2-0 achter. Na de vakwisseling was René Zuil trefzeker van afstand en zette de 2-1 op het scorebord.

Enkele minuten later moest het verdedigingsvak een doorbraak van een van de dames incasseren, waarna weer een vakwisseling volgde.

De Leonidassers hadden het moeilijk om tot scoren te komen. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar de korf was moeilijk te vinden. Niek had daar minder moeite mee. Een doorbraak van een van de dames zorgde voor een stand van 4-1.

Goed werk in het aanvalsvak werd beloond met een strafworp. Ricardo Augustijn wist deze te verzilveren en bracht de stand op 4-2. Enkele minuten later was het een van de dames van Niek die wist te scoren uit een klein kansje onder de korf.

Met nog enkele minuten op de klok voor de eerste helft, wisten de Leonidassers nog enkele kansen te creëren. Henry Bakker benutte een van die kansen, en scoorde van afstand: 5-3. Hierna volgde de pauze.

In de eerste aanval na de pauze kwam Ricardo Augustijn tot scoren. Augustijn scoorde van afstand de 5-4. Het verdedigingsvak moest daarna een doorbaak incasseren. Er volgde wederom een vakwisseling.

Goed werk onder de korf, bezorgde de groenwitten een strafworp. René Zuil rondde deze strafworp af, en bracht de stand op 6-5. Hierna nam de ploeg uit Pesse het voortouw. De Pessenaren scoorden driemaal achter elkaar uit een strafworp en twee afstanders.

Terwijl het inmiddels 9-5 stond, wist René Zuil de achterstand te verkleinen door te scoren van afstand. Daarna was het weer de beurt aan Niek; zij wisten te scoren uit een doorbraak en een klein kansje onder de korf.

Een omdraaibal van Evelien Rink verkleinde de achterstand tot 11-7. Na de vakwisseling wist René Zuil de korf van afstand te vinden, en zette 11-8 op het scorebord.

Met nog enkele minuten op de klok, was de kans op winst voor de Noordwoldigers gering. Een tegentreffer verkleinde die kans nog verder. Met een achterstand van 12-8 probeerden de Leonidassers nog kansen te creëren. Ricardo Augustijn tekende van afstand voor het laatste punt voor Leonidas. Eindstand: 12-9.

Aanstaande zaterdag 13 april staat de thuiswedstrijd tegen Noveas uit Steenwijk op het programma. De wedstrijd begint om 19:00 uur.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (4x), Ricardo Augustijn (3x), Henry Bakker (1x) en Evelien Rink (1x).