Matige eerste helft nekt Leonidas

Leonidas slaagde er vanmorgen niet in om punten te verdienen in De Wijk in de wedstrijd tegen Roreko 4. Te weinig treffers in de eerste helft waren de hoofdoorzaak van het 9-7 verlies.

Al vanaf het begin van de wedstrijd had het eerste aanvalsvak van Leonidas (Rick Vogelzang, Lourens Looijenga, Sandra Baer en Anna Hoogenkamp) moeite met scoren.

Ook bij Roreko duurde het vrij lang voordat de eerste treffer viel. Maar uiteindelijk kon het verdedigingsvak van Leonidas (Henry Bakker, Simon Siedsma, Patty Vogelzang en Hester Dekker) niet voorkomen dat de ploeg uit De Wijk op een 1-0 voorsprong kwam.

Een afstandschot van Lourens Looijenga bezorgde de groenwitten een 1-1 gelijke stand, maar de Leonidassers verzaakten om op voorsprong te komen. Na drie treffers van afstand stond Roreko op een 4-1 voorsprong.

Het was Rick Vogelzang die de tweede treffer (van afstand) van Leonidas' zijde maakte. Roreko schoot aan het einde van de eerste helft nog een bal door de korf, en leidde zo met een 5-2 voorsprong.

Het mocht duidelijk zijn dat er in de tweede helft meer gescoord moest worden dan in de eerste helft, en dus begonnen de Noordwoldigers met frisse moed aan de tweede helft.

Nadat Roreko als eerste de korf had gevonden in de tweede helft, wisten Rick Vogelzang en Sandra Baer beide te scoren: 6-4. Vervolgens liep de ploeg uit De Wijk uit naar 8-4.

Inmiddels was Joyce Bakker in het veld gekomen voor Anna Hoogenkamp.

Wederom was Rick Vogelzang trefzeker van afstand. Tweemaal wist Vogelzang de korf te treffen, en verkleinde daarmee de achterstand tot 8-6.

Terwijl de laatste tien minuten van de wedstrijd aanbraken, wist Roreko nog eenmaal de korf van afstand te treffen. Patty Vogelzang sleepte nog een punt uit een klein kansje en besloot daarmee de eindstand op 9-7.

De eerste helft heeft de Leonidassers genekt. Bovendien werden er in de tweede helft ook twee strafworpen gemist. Aanstaande zondag zijn er nieuwe kansen in Gorredijk, tegen LDODK 6.

Voor Leonidas scoorden: Rick Vogelzang (4x), Lourens Looijenga (1x), Sandra Baer (1x) en Patty Vogelzang (1x).